Roda geen partij voor PSV: 5-0

18 augustus 2012
-
-

PSV wist zich vanavond prima te herstellen van de zeperd tegen RKC vorige week. Roda JC werd in eigen huis eenvoudig verslagen met 5-0. Voor rust zette Strootman een vrije trap van Mertens om in de openingstreffer. Wegens buitenspel werd vervolgens een treffer van Toivonen nog afgekeurd.

Na rust liepen de Eindhovenaren ondanks de hitte gemakkelijk verder uit. Toivonen maakte al snel de 2-0. Vervolgens veranderde oud-PSV'er Tamata een schot van Lens van richting voor de derde. Lens en Wijnaldum zorgden uiteindelijk voor de eindstand van 5-0.

(later meer)

101e duel voor Lens

Jeremain Lens speelde vorige week tegen RKC Waalwijk zijn 100e duel in het shirt van PSV. Voorafgaand aan PSV-Roda JC kreeg hij uit handen van technisch manager Marcel Brands een ingelijst shirt uitgereikt. De aanvaller, die bezig is aan zijn derde seizoen in Eindhoven, bekroonde zijn aandenken met een doelpunt.

Prima sfeer in Philipsstadion ondanks hitte

Ondanks de tropische temperaturen in het Philipsstadion was er wederom sprake van een prima sfeer. De hele wedstrijd lang werden de spelers door de aanhang op een positieve manier aangemoedigd. Met name de teruggekeerde Mark van Bommel werd veelvuldig toegezongen. Voor hem werd ook een sfeeractie georganiseerd. Voorafgaand aan de wedstrijd hielden de supporters op de tweede ring op de oosttribune papiertjes omhoog waardoor de letters MARK werden gevormd. Daaronder hing een spandoek met daarop KING OF PHILIPS en over de eerste ring werd een groot spandoek met zijn afbeelding.

De scheidsrechter hield wel rekening met de hitte en lastte zowel in de eerste als in de tweede helft een drinkpauze in voor de spelers.

Hoofdrol voor Mertens

Dries Mertens, afgelopen week nog in het nieuws naar aanleiding van zijn opmerkingen in de media na Oranje-België, speelde vanavond een hoofdrol in de wedstrijd tegen Roda JC. De Belg was de aangever van de eerste treffer van de avond. Vervolgens scoorde hij tweemaal bijna direct vanuit een vrije trap. Één keer plukte keeper Kurto de bal uit de hoek, de tweede keer ging de bal op de onderkant van de lat.

Ook bij de 2-0 was Mertens betrokken. Het doelpunt werd gemaakt door Toivonen, die een schot van Mertens van richting veranderde.

Advocaat tevreden over spel

PSV-trainer Dick Advocaat toonde zich tevreden na afloop van de 5-0 overwinning op Roda JC. De oefenmeester zag een "angstig begin", maar was blij met het vertoonde spel, met name in de tweede helft: "al met al een verdiende overwinning. Roda komt met 5-0 eigenlijk nog goed weg".

Opstelling Roda JC

Kurto, Monteyne, Wielaert ('52 Biemans), Kádár, Tamata, De Beule ('63 Hupperts), Danilo, Sutchuin Djoum ('81 Ramzi), Fledderus, Malki, Németh

PSV BHS: Foto's PSV - Roda JCLighttown Madness.n: Mark,King of Philips!
Boer zoekt bier: PSV - Roda JC

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.