Moeizame maar verdiende overwinning in Groningen: 1-3

26 augustus 2012
-
-

PSV heeft een moeizame maar verdiende overwinning behaald op FC Groningen. In de uitwedstrijd werd het 1-3 voor PSV na een 0-1 stand.

PSV was in de eerste helft beter tegen een onmachtig FC Groningen. PSV verzuimde het duel alleen in de eerste helft te beslissen. Het was Hutchinson die na een rush na ruim een half uur spelen de 0-1 maakte. Op slag van rust was FC Groningen nog dichtbij de gelijkmaker, Bacuna schoot een bal op de lat.

Na rust ging FC Groningen opportunistischer spelen. Dat leverde een paar kansen op, maar heel gevaarlijk werd de thuisploeg niet. In de counter kon Dries Mertens het duel met een schuiver in de verre hoek beslissen. Vervolgens was het in de slotfase invaller Depay die na een prachtige solo diverse spelers passeerde en de 0-3 binnenschoot. Voor de statistieken deed Schet in de slotfase nog iets tegen.

Ranglijst: PSV op zesde plaats

PSV staat na de zege in Groningen op een zesde plaats op de ranglijst. FC Twente heeft drie punten voorsprong en is koploper. Ajax, Vitesse, RKC en Feyenoord hebben allen een punt meer.

FC Groningen: Schet

Przemyslaw Tyton, Atiba Hutchinson, Marcelo, Wilfred Bouma, Jetro Willems, Mark Van Bommel, Ola Toivonen, Kevin Strootman, Jeremain Lens ('86 Georginio Wijnaldum), Tim Matavz ('65 Luciano Narsingh), Dries Mertens ('77 Memphis Depay)

Opstelling FC Groningen

Luciano, Magnasco ('80 Suk), Kappelhof, Van Dijk, Burnet, Bacuna, Sparv, De Leeuw ('68 Texeira), Kwakman, Schet, Zeefuik

Randstadphoolies.nl: PSV wint in Groningen

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 99 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.