PSV haalt uit tegen AZ: 5-1

2 september 2012
-
-

PSV heeft een ruime zege behaald op AZ. In het Philips Stadion werd het uiteindelijk 5-1 voor de gastheren, na een 1-1 stand bij rust.

PSV had vanaf het begin het overwicht. Dat leidde binnen acht minuten tot een rode kaart voor Reijnen. Hij moest twee keer aan de noodrem trekken en kreeg na twee keer geel rood. Een paar minuten later kon Matavz de 1-0 binnenkoppen.

In het vervolg van de eerste helft kon PSV het duel niet beslissen. Met tien man knokte AZ zich terug in de wedstrijd. Dat leverde na een half uur zelfs de gelijkmaker op. Maher werd door Hutchinson vrijgelaten en schoot de gelijkmaker prachtig binnen. Hij kreeg vlak voor rust nog een kans.

Na rust was PSV scherper en legde het AZ de wil op. PSV gaf nog maar heel weinig weg en het was wachten op de doelpunten. Aanvoerder Van Bommel brak na 54 minuten de ban. Daarna ging het rap en konden Marcelo, opnieuw Matavz en Hutchinson de eindstand een mooi aanzien geven.

Sfeeractie PSV fans bij PSV-AZ

Deel PSV-supporters mist eerste balomwentelingen. #psvaz  on Twitpic

Matavz blij: ik voel me nu meer op mijn gemak

Tim Matavz begon weer in de basis tegen AZ en tekende voor twee treffers. "Dit was goed voor PSV en voor mij persoonlijk," zo liet hij weten voor de camera van Eredivisie Live. "Het was heel belangrijk om vandaag drie punten te behalen. En we speelden goed. Natuurlijk is het voor een spits altijd belangrijk om te scoren. Ik voel me nu meer op mijn gemak hier."

[video] Van Bommel klaagt over stroefheid veld

Advocaat: we lopen nog steeds verdedigend te veel achteruit

Tegenover De Telegraaf legde Dick Advocaat de vinger op de zere plek over dit PSV. "Het blijkt toch dat ik kort op de spelers moet zitten en hun veel moet vertellen. AZ kon zelfs met tien man de bal makkelijk in de ploeg houden. Wij liepen op het middenveld overal tussenin, in plaats van ieder een man te pakken. Iedereen dacht: zij hebben een man minder, ik sta vrij! Dan ben je juist overal te laat. Dat zag je ook bij die goal van AZ. We liepen achteruit, terwijl ik al 100 keer heb gezegd dat we vooruit moeten gaan. Dat zal ik ze dan nog maar een keer vertellen. Toen wij eenmaal op 2-1 stonden, deden we het wel goed."

AZ: Marcellis

Przemyslaw Tyton, Atiba Hutchinson, Marcelo, Wilfred Bouma, Jetro Willems, Mark Van Bommel, Ola Toivonen ('67 Georginio Wijnaldum), Kevin Strootman, Jeremain Lens ('75 Luciano Narsingh), Tim Matavz, Dries Mertens ('82 Memphis Depay)

Opstelling AZ

Esteban, Marcellis, Reijnen, Viergever, Gorter, Maher, Falkenburg ('46 Johansson), Elm, Beerens ('76 Rosheuvel), Altidore, Berghuis ('13 Wijnaldum)

PSV BHS: Fotoverslag PSV-AZBoer zoekt bier: PSV - AZ
Lighttown Madness.n: 5 years of Madness!

15  5 3-1 (1-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.72. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.