PSV heeft weinig in te brengen tegen Ajax: 3-1 nederlaag

1 december 2012
-
-

PSV kende een dramatische avond in Amsterdam. De ploeg had weinig ion te brengen en kon dan ook weinig afdingen op de 3-1 nederlaag.

Ajax was in de eerste helft heer en meester. PSV gaf de tegenstander veel te veel ruimte om te voetballen. De ploeg was eigenlijk onherkenbaar. Ajax liet PSV totaal niet aan voetballen toekomen, maar gaf PSV ook niet eens de ruimte om voor elke bal te vechten. Steeds opnieuw werd er achterin klungelig verdedigd. Lang leek de ploeg dat geen schade op te leveren. Na een half uur spelen was het dan toch Siem de JOng die profiteerde. Het was als een mirakel dat Jeremain Lens PSV via een werkelijk fantastisch schot in de verre bovenhoek PSV tegen de verhouding in langszij bracht voor rust. Vlak voor rust mocht PSV zelfs aanspraak maken op een penalty. Mertens werd door Vna Rhijn onderuit gekegeld, maar kreeg niets.

Na rust kwam PSV anders uit de startblokken. De ploeg liet even zien dat het wel agressief kon spelen en de tweede bal kon hebben. Daardoor creerde de ploeg via Narsingh en Lens goede kansen. Met name Lens had een niet te missen kans op 1-2. Hij ging alleen op Vermeer af, maar schoof hem tot ontzetting van iedereen van PSV naast. In de tegenaanval deed Ajax wat PSV naliet. Hutchinson werd uitgespeeld door Fischer, die vervolgens Hoesen simpel in staat stelde om te scoren. In het vervolg kreeg Ajax het duel steeds meer in handen. De 3-1 van Fischer was uiteindelijk dan niet erg verrassend en zeker niet onverdiend.

[video] Lens brengt PSV op fraaie wijze op 1-1 tegen Ajax

Ranglijst: PSV verliest koppositie aan FC Twente

PSV heeft door de tweede nederlaag op rij de koppositie verloren aan FC Twente. De tegenstander van volgende week heeft nu een punt voorsprong. Ook Vitesse kan PSV voorbij morgen. Ajax volgt op nog slechts drie punten.

[video] Onbegrip bij Advocaat over aanstelling arbiter Kuipers

Van Bommel: ze probeerden mij en Strootman kaarten aan te smeren

De 35-jarige middenvelder kreeg in de ArenA een gele kaart, zijn zevende van het seizoen, waardoor hij volgende week in de topper tegen FC Twente geschorst is. 'Ja, daar kon je op wachten. Ze probeerden mij een tweede gele kaart aan te smeren en Kevin (Strootman) ook eentje,' zo gaf hij aan tegenover De Volkskrant.

Ajax: Van Rhijn

Boy Waterman, Atiba Hutchinson, Timothy Derijck ('84 Memphis Depay), Marcelo, Jetro Willems ('46 Wilfred Bouma), Mark Van Bommel, Georginio Wijnaldum ('76 Tim Matavz), Kevin Strootman, Luciano Narsingh, Jeremain Lens, Dries Mertens

Vermeer, Van Rhijn, Alderweireld ('76 Veltman), Moisander, Blind, De Jong, Poulsen, Eriksen, Boerrigter ('70 Sana), Hoesen ('80 Schone), Fischer

Boer zoekt bier: Ajax - PSVPSV BHS: Foto's 020 uit

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 3 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  4 2-1 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 3.71. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.