PSV compact naar ruime zege in Almelo

26 januari 2013
-
-

PSV heeft in Almelo een vrij makkelijke zege behaald op Heracles. Op het kunstgras werd het 1-5 voor PSV. Zonder echt goed te spelen kwam de zege geen moment in gevaar. PSV speelde compact en iets terughoudender, zoals Dick Advocaat al had aangekondigd.

Na een vrij gelijkopgaand eerste twintig minuten was het PSV dat op voorsprong kwam. Matavz schoot in de verre hoek. Daarvoor zag Lens alleen voor de keeper zijn inzet geblokkeerd worden door doelman Pasveer. Vejinovic kreeg een goede kans op de gelijkmaker, maar scoorde niet. Vervolgens verdubbelde Lens de score na een goede actie van Mertens.

Na rust deed Heracles was terug toen Everton de bal in de kruising schoot. Vier minuten later stond de marge alweer op twee. Wijnaldum zorgde met een prachtige goal voor de 1-3, al beroerde hij de bal met de hand. In het vervolg liep PSV verder simpel uit. Vier minuten later stond PSV op 1-4 via Mertens. In de slotfase werd het zelfs nog 1-5 door opnieuw Wijnaldum die zijn tweede van de avond binnenkopte.

Ranglijst: PSV weer even aan kop

PSV staat na de 1-5 in Almelo in ieder geval weer een nacht aan kop in de eredivisie. PSV heeft twee punten voorsprong op FC Twente. De club uit Enschede komt zondag pas in actie, uit bij Feyenoord. Ook de andere twee kampioenskandidaten Vitesse en Ajax komen tegen elkaar uit, in Arnhem. PSV kan dus toekijken welke van de concurrenten punten gaan verspelen.

Wijnaldum maakt 100ste doelpunt van PSV dit seizoen

Georginio Wijnaldum tekende voor het 100ste doelpunt van PSV dit seizoen in de diverse competities. Het derde doelpunt van PSV en zijn eerste was de jubileumtreffer. Met 102 doelpunten heeft PSV van alle clubs in Europa de meeste doelpunten tot nu toe dit seizoen op haar naam staan.

In de competitie staat PSV nu op 66 treffers na 20 wedstrijden. De ploeg is dus nog steeds goed op weg om de magische grens van 100 doelpunten in een competitieseizoen te bereiken.

Achtste gele kaart voor Van Bommel

Mark van Bommel liep tegen Heracles tegen zijn achtste gele kaart van het seizoen op. Het was een pietluttig gegeven kaart door scheidsrechter Gözübüyük. De aanvoerder van PSV staat daardoor weer op scherp, net als Strootman trouwens. Bij de volgende gele kaart lopen beide controlerende middenvelders automatisch een duel schorsing op.

Oscar Hiljemark maakt officiële debuut voor PSV

Oscar Hiljemark heeft in het duel tegen Heracles zijn officiële debuut gemaakt voor PSV. De Zweedse middenvelder mocht in de 70ste minuut invallen, hij verving Tim Matavz. Hij is de 28ste speler waarvan Dick Advocaat dit seizoen gebruik maakt in officiele wedstrijden van PSV.

Van Bommel: gele kaart sloeg weer nergens op

Aanvoerder Mark van Bommel was na afloop van het duel tegen Heracles voor de camera tevreden over hetgeen PSV heeft laten zien. "Het was een normale overwinning. We waren vooral geduldiger dan vorige week tegen PEC Zwolle. We speelden toen veel te gehaast waardoor we het niet meer konden belopen. Dat ziet er knullig uit maar dat heeft niets met een slechte mentaliteit te maken. Nu stonden we heel compact. Dat maakt ons sterk. We hebben laten zien dat we goed kunnen voetballen."

Van Bommel kreeg ook weer een gele kaart. "Ik vond het weer nergens op slaan. Ik weet niet waarom ik die kaart kreeg. Maar ik mag niets meer vragen. Het knulligste is nog dat de grensrechter de arbiter weer moest attenderen. Alsof die man het zelf niet kan zien."

[video] Advocaat: "Motivatie was er nu wel"

Opstelling Heracles Almelo

Pasveer, Schenkeveld, Rienstra, Davidson, Dorda, Bruns, Quansah, Duarte, Vejinovic, Castillion, Everton

Boer zoekt bier: Heracles - PSVPSV Ultras: Heracles Almelo - PSV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  5 1-4 (0-2)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.66. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.