PSV verslaat Feyenoord en plaatst zich voor halve finale

30 januari 2013
-
KNVB Beker
-

PSV heeft de halve finale weten te bereiken van het bekertoernooi. In het Philips Stadion was de ploeg te sterk voor Feyenoord.

PSV begon uitstekend aan de wedstrijd. In de eerste twintig minuten kreeg PSV diverse goede kansen om op voorsprong te komen. Dat gebeurde uiteindelijk in de 20ste minuut. Vanaf rechts kwam Mertens naar binnen en legde hem in de verre hoek. Negen minuten later kwam Feyenoord onverwacht langszij. Hutchinson liet zich gemakzuchtig foppen door Boetius. In de slotfase van de eerste helft was er weinig verschil tussen de ploegen.

PSV hield na rust de controle. Het overwicht van PSV was echter minder overtuigend. Veel grote kansen waren er aanvankelijk niet voor beide doelen. Een kwartier voor tijd viel dan eindelijk de verdiende 2-1. Nadat Mulder een inzet nog stopte kon Van Bommel van dichtbij de 2-1 binnentikken. Vervolgens kreeg PSV meer ruimte en kreeg het diverse grote kansen om het duel te beslissen. Met name Lens en Matavz hadden moeten scoren. Dat verzuim kwam de ploeg echter niet duur te staan. De zege en daarmee de halve finale kwam niet meer in gevaar voor PSV.

[video] Lens: "PSV verdiende winnaar"

Donderdagavond rond 23.30 uur loting halve finale beker

PSV heeft zich via een 2-1 zege op Feyenoord weten te plaatsen voor de halve finale van de KNVB beker. Morgenavond zal na afloop van Vitesse - Ajax in Emmen de loting verricht worden voor de halve finales. Deze zal rond 23.30 uur plaatsvinden en uitgezonden worden op Eredivisie live.

Mertens geblesseerd van het veld gedragen [update]

In de slotfase van het duel tegen Feyenoord verloor PSV Dries Mertens. De buitenspeler werd vol met de noppen geraakt op zijn enkels. De Vrij kreeg er vervolgens geel voor. Mertens moest vervolgens van het veld gedragen worden. De aard en ernst van de blessure is nog onduidelijk.'

[Update] Op Eredivisie Live liet Dick Advocaat zojuist in een eerste reactie weten te verwachten dat Mertens zaterdag gewoon weer kan spelen.

Feyenoord: De Vrij

Boy Waterman, Atiba Hutchinson, Timothy Derijck, Marcelo, Jetro Willems ('75 Wilfred Bouma), Mark Van Bommel, Georginio Wijnaldum, Kevin Strootman, Jeremain Lens, Tim Matavz, Dries Mertens ('88 Oscar Hiljemark)

Mulder, Van Beek ('83 Vormer), De Vrij, Mathijsen, Martins Indi, Clasie, Immers, Vilhena, Achahbar ('66 Verhoek), Pelle, Boetius ('88 Singh)

Boer zoekt bier: PSV - FeyenoordPSV BHS: Naar halve finale!

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 22 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  7 2-1 (1-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.11. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.