Zevenklapper voor PSV in Eindhoven: 7-0

2 februari 2013
-
-

PSV kende een makkelijke zaterdagavond. In het Philips Stadion werd het maar liefst 7-0 voor PSV tegen ADO Den Haag. Dat gebeurde onder leiding van een uitblinkende Dries Mertens.

PSV begon scherp en geconcentreerd aan de wedstrijd. Al na negen minuten stond de ploeg op voorsprong door een intikker van Georginio Wijnaldum. PSV had een groot overwicht, maar creëerde daaruit te weinig kansen in de eerste helft.

In de tweede helft ging dat beter. ADO Den Haag kon het steeds minder goed belopen, waardoor PSV de ruimte kreeg om het uit te spelen. Na 57 minuten was de ban gebroken toen Supusepa de bal via zijn eigen doelman Coutinhotegen zich aan kreeg en in het doel zag verdwijnen.

Daarna was PSV 'los'. De 3-0 viel zeven minuten later uit een prachtige vrije trap van Mertens. Lens zorgde na een assist van Mertens voor de 4-0. Invaller Locadia zag zijn inzet er binnenkant paal ingaan voor de 5-0 tien minuten voor tijd. Daarmee was het nog niet gedaan voor PSV. Via een prachtig afstandschot van Mertens en een intikker van Wijnaldum eindigde het duel in een zevenklapper.

Ranglijst: PSV blijft koploper!

PSV blijft na de 7-0 op ADO Den Haag koploper in de eredivisie. De voorsprong op achtervolger FC Twente bedraagt vier punten. De club uit Enschede speelt zondag thuis tegen FC Utrecht.

Opstelling PSV

Boy Waterman, Atiba Hutchinson, Timothy Derijck, Marcelo, Jetro Willems, Mark Van Bommel, Georginio Wijnaldum, Kevin Strootman ('78 Oscar Hiljemark), Jeremain Lens ('75 Memphis Depay), Tim Matavz ('67 Jurgen Locadia), Dries Mertens

Opstelling ADO Den Haag

Coutinho, Malone, Beugelsdijk, Supusepa, Koppers, Jansen, Visser, Holla ('71 Leeuwin), Chery, Van Duinen ('76 Vicento), Meijers

PSV BHS: PSV - Ado 7-0PSV Ultras: PSV - ado
Boer zoekt bier: PSV - ADO

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  5 4-0 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 8.25. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.