16 februari 2013
-
-

PSV heeft een verdiende zege behaald op FC Utrecht. In het eigen Philips Stadion moest de ploeg er wel voor knokken, zeker nadat PSV door een rode kaart van Hutchinson met tien man kwam te staan.

PSV begon goed aan de wedstrijd, al speelde het ietwat afwachtend. De ploeg was vanaf het begin scherp. Vanuit het niets kwam PSV na tien minuten op achterstand. Eerst was er balverlies van Van Bommel. Hij probeerde het zelf te herstellen, maar de inzet van Mulenga vloog via het been van Van Bommel onhoudbaar over Waterman in het PSV doel. In de fase daarna kwam FC Utrecht meer en meer in de wedstrijd.

Halverwege de eerste helft kreeg PSV de controle weer in handen. De ploeg ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker. Die viel na een half uur spelen toen Mertens er een vrije trap prachtig inschoot. Daarna was PSV veel sterker. De Eindhovenaren creëerde diverse goede mogelijkheden op de 2-1. In de 65ste minuut viel die eindelijk, het was topscorer Wijnaldum die PSV op voorsprong zette. Zijn inzet verdween via doelman Ruiter en binnenkant paal binnen.

PSV leek vervolgens af te stevenen op een ruimere overwinning. Een tweede gele kaart van Hutchinson deed de wedstrijd kantelen. Met tien man besloot PSV zich meer op verdedigen te gaan richten en op de counter te gaan spelen. Dat leverde diverse levensgrote kansen op voor de snelle aanval van PSV. De ploeg verzuimde het alleen af te maken. FC Utrecht ging er steeds meer in geloven dat er nog iets te halen viel. Zonder dat PSV grote kansen weggaf, werd het daardoor in de slotfase nog zenuwslopend. De ploeg van Advocaat knokte voor wat het waard was en hield voor een fanatiek steunend publiek de punten in eigen huis.

Ranglijst: PSV blijft koploper; loopt uit op FC Twente

PSV blijft door de zege op FC Utrecht ook dit weekend weer koploper. De voorsprong van PSV op FC Twente loopt uit naar zes punten door het gelijkspel van de club uit Enschede thuis tegen Willem II.

Mertens: doelpunt opgedragen aan Nesu

Dries Mertens droeg zijn doelpunt uit de vrije trap op aan zijn vriend Nesu. 'Hij was aanwezig in het stadion. We waren al heel lang op zoek naar een geschikt moment. Hij was deze week ook al bij Ajax, dus ik vond dat hij hier ook moest zijn. Ik ben zes weken geleden met hem gaan eten en sindsdien scoor ik elke wedstrijd. Daarna heb ik steeds contact met Nesu. Dus als ik dit vol kan houden, dan zijn ze allemaal voor Nesu.'

[Foto] Sfeeractie in Philips Stadion

[video] Mertens: "Laatste kwartier onder druk"

Opstelling PSV

Boy Waterman, Atiba Hutchinson, Timothy Derijck, Marcelo, Jetro Willems, Oscar Hiljemark ('61 Tim Matavz), Mark Van Bommel, Kevin Strootman, Georginio Wijnaldum, Jeremain Lens, Dries Mertens ('85 Orlando Engelaar)

Opstelling FC Utrecht

Ruiter, Markiet ('74 Oar), Van der Hoorn, Wuytens, Bulthuis ('7 Zullo), Duplan, Kali, Toornstra, Asare ('42 Mortensson), Van der Gun, Mulenga

PSV BHS: Samen de juiste mentaliteitPSV Ultras: PSV - fc utrecht
Lighttown Madness.n: Al bijna 100 jaarBoer zoekt bier: PSV - FC Utrecht

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 6 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.