Locadia schiet PSV met hattrick naar bekerfinale: 0-3

27 februari 2013
-
KNVB Beker
-

PSV heeft zich geplaatst voor de finale van de KNVB beker. In de halve finale was PSV met 0-3 te sterk voor PEC Zwolle. Jurgen Locadia was de grote man in Zwolle. Hij zorgde met een hattrick voor de gehele doelpuntenproductie.

De wedstrijd tegen PEC Zwolle was al na een half uur spelen beslist. Toen stond PSV al op 0-2 via twee doelpunten van Locadia. PSV liet zich inzakken en wachtte PEC Zwolle op. De ploeg creëerde zichzelf zo ruimte voorin. Het was twee keer Wijnaldum die Locadia de gelegenheid gaf om te scoren. Het eerste doelpunt van Locadia was overigens buitenspel. De jonge spits was met Wijnaldum meegelopen, maar liep net voor de bal. PSV gaf zelf weinig weg. Het werd geen moment aantrekkelijk, maar PSV was wel gevaarlijk in de omschakeling.

Na rust kwam er iets meer ruimte, omdat PEC meer risico ging nemen. Dat leverde PEC een kans op, de inzet verdween op de lat boven Waterman. De beste kansen waren echter opnieuw van PSV. De ploeg had de wedstrijd al eerder moeten beslissen. Het was suiteindelijk opnieuw Locadia die vijf minuten voor tijd uit een corner voor de beslissende treffer zorgde.

Locadia: 'ik was eerlijk gezegd na 10 minuten al kapot'

Jurgen Locadia speelde gisteren 45 minuten en moest vandaag direct vanaf de start aan de bak door griep van Matavz. Maar ook Locadia zelf was niet helemaal fris. Hij was zelf ook een beetje ziek zo gaf hij aan voor de camera van Eredivisie Live. 'Gisteren had ik al 45 minuten gespeeld. Ik had niet verwacht vandaag te spelen. Ik ben echt kapot nu. Eerlijk gezegd was ik na 10 minuten al kapot. Maar ik mocht gewoon spelen van de dokter. Ik zit er nu helemaal doorheen.'

'Buitenspel bij mijn eerste doelpunt? Ik wist dat inderdaad. Ik wilde meelopen met Gini, maar had niet verwacht dat hij hem zou afspelen. Ik keek direct naar de grensrechter, maar hij vlagde gelukkig niet. Drie doelpunten is lekker. Het is mijn tweede bal die ik mee mag nemen voor een hattrick. Ik ga mijn best doen er nog meer te kunnen meenemen. Na de wedstrijd ging ik direct op zoek naar de bal,' aldus een lachende Locadia.

'Ik nu een concurrent van Matavz? Dat denk ik niet. Matavz is nog verder dan mij. Ik moet nog meer meevoetballen en sterker worden in de duels. Maar ik zet wel goede stappen.'

Advocaat: 'Locadia kan een geweldige spits worden'

Dick Advocaat was na afloop voor de camera van Eredivisie Live uiteraard te spreken over Jurgen Locadia. 'Ik weet dat hij een geweldige spits kan worden. Hij bewijst het in het tweede en op de training. Hij heeft heel veel mogelijkheden. Hij speelde gisteren dan wel 45 minuten, maar wij hebben een uur getraind,' aldus een lachende Advocaat over Locadia die hij 90 minuten liet staan.

Advocaat: 'Super Cup gewonnen, in finale beker en nog in race om landstitel'

Dick Advocaat was na afloop voor de camera van Eredivisie Live tevreden met het bereiken van de bekerfinale. 'We hebben dit seizoen de Super Cup al gewonnen. We staan in de finale van de KNVB beker en we zijn nog in de race om het landskampioenschap. Er zijn niet veel ploegen die dat kunnen zeggen. Er zijn veel dingen gebeurd de laatste tijd, maar het is niet anders. We moeten gewoon zorgen dat we blijven presteren.'

PSV: Oscar Hiljemark

Boy Waterman, Atiba Hutchinson, Timothy Derijck, Marcelo, Jetro Willems, Oscar Hiljemark, Mark Van Bommel, Kevin Strootman, Georginio Wijnaldum, Jurgen Locadia, Dries Mertens

Opstelling PEC Zwolle

Boer, Van Polen, Lachman, Broerse ('46 Benson), Achenteh, Gravenbeek ('46 Van Hintum), Pluim, Slot ('70 Narsingh), Klich, Mokhtar, Avdic

Boer zoekt bier: PEC Zwolle - PSVPSV Ultras: PEC - PSV
Randstadphoolies.nl: PSV naar finale KNVB Beker!

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 15 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  7 0-3 (0-2)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.33. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.