Rommelige 2-0 zege PSV tegen VVV

2 maart 2013
-
-

PSV heeft in het Philips Stadion een 2-0 zege behaald op VVV. In een rommelige wedstrijd kon PSV het compacte VVV maar weinig uitspelen. Het tempo van de ploeg was daarvoor ook te laag.

PSV begon scherp aan de wedstrijd. De ploeg kwam al na drie minuten op voorsprong. Locadia gaf een uitstekende voorzet door het midden van waaruit Depay kon binnentikken. Iedereen ging er vervolgens eens goed voor zitten. PSV bleef sterker, maar de echte kansen bleven uit. Naarmate het duel vorderde zakte het verder in van PSV kant.

In de tweede helft kwam er iets meer snelheid in het spel. Daardoor kwamen er ook iets meer mogelijkheden, al werd het nooit aantrekkelijk. Het duurde tot de 90ste minuut toen de uitblinkende VVV doelman Maenpaa een harde vrije trap van Van Bommel liet glippen en daarmee de beslissende tweede treffer doorliet.

Toivonen maakt rentree bij PSV

Ola Toivonen heeft zaterdagavond zijn rentree gemaakt bij PSV. Slechts een paar dagen na zijn eerste minuten in het tweede elftal, mocht de Zweed al aantreden in het eerste elftal. Na vijf maanden blessureleed viel hij na een uur spelen in. Zonder dat hij echt gevaarlijk werd, speelde Toivonen rustig en zelfverzekerd.

Ranglijst: PSV blijft koploper

PSV blijft na de 2-0 zege tegen VVV uiteraard koploper. De ploeg mag vervolgens voor de tv gaan bekijken of er dit weekend nog concurrenten punten gaan verliezen.

Ergernis bij Van Bommel over houding fans

Tijdens de wedstrijd was er overduidelijk ergernis bij Mark van Bommel over de fluitconcerten van het publiek. Hij reageerde daar diverse malen in woord en gebaar op. Na zijn beslissende doelpunt in de 90ste minuut liet hij vervolgens de irritatie nog meer blijken door de supporters met zijn vinger voor zijn mond tot stilte te manen.

Direct na afloop was de emotie alweer snel verdwenen. Voor de camera van eredivisie Live gaf hij toe dat het een heel slechte wedstrijd van PSV-zijde was. 'Het was ook heel moeilijk spelen tegen dit VVV. Dan beginnen de fans te fluiten. Dan ga je je nog meer forceren en onnodige fouten maken. De fans moeten ook begrijpen dat het niet altijd goed kan zijn. We moeten elkaar helpen.'

[video] Toivonen: 'Alles stap voor stap'

[video] Advocaat: 'moeizaam, maar mindere wedstrijden winnen is belangrijk'

Depay: 'ik praat veel met Cocu'

Memphis Depay debuteerde in de basis bij een eredivisieduel en had er binnen drie minuten al een inliggen. "Ik heb een positief gevoel overgehouden aan de wedstrijd", zegt Depay tegenover NUsport. "Ik scoorde, drie punten. Maar mijn eigen spel kan wel beter. Dan heb ik het over mijn passing, het moment kiezen, dat soort dingen."

De aanvaller zegt veel te hebben aan Philip Cocu. "Ik praat veel met Cocu. Bijvoorbeeld over wanneer ik een actie moet inzetten. En na een training ga ik nog weleens door met hem."

PSV: Oscar Hiljemark

Boy Waterman, Atiba Hutchinson, Timothy Derijck, Marcelo, Jetro Willems, Mark Van Bommel, Georginio Wijnaldum, Oscar Hiljemark, Memphis Depay, Jurgen Locadia, Dries Mertens ('59 Ola Toivonen)

Opstelling VVV Venlo

Maenpaa, Joppen, Roseler, Seip, Fleuren, Maguire, Radsovljevic, Turk, Ramsteijn ('66 Van Haaren), Linssen ('77 Cullen), Wildschut ('59 Otsu)

PSV BHS: Foto's PSV - VVV 2-0Boer zoekt bier: PSV - VVV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 10 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  5 3-0 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.56. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.