Dramatisch slechte wedstrijd leidt tot 7e nederlaag PSV: 2-1

9 maart 2013
-
-

PSV kende een zeer teleurstellende zaterdagavond in Heerenveen. Na een dramatisch slechte wedstrijd verloor de ploeg voor de zevende keer dit seizoen. Uiteindelijk bleef de uitslag met 2-1 nog beperkt.

In de eerste helft waren de Friezen veel sterker. De ploeg van Marco van Basten zette continu druk op PSV. Ze wisten zich daar totaal geen raad mee. PSV kon niet onder de druk uitvoetballen. Daardoor was elke tweede bal voor de Friezen en werd er geen duel gewonnen. Met de 2-0 ruststand mocht PSV de handen nog dichtknijpen. De Friezen kregen diverse kansen op meer. PSV stelde daar in de eerste helft geen enkele kans tegenover.

In de tweede helft kwam er een ander PSV uit de kleedkamer. PSV was scherper en kreeg het duel onder controle. Tegen een stug verdedigend Heerenveen kon de ploeg maar weinig goede kansen creëren. Omdat de kansen via onder andere Matavz (lat) en Toivonen er niet ingingen, bleef PSV tegen een duidelijke achterstand aankijken. Pas een kwartier voor tijd wist Strootman een afvallende bal in het strafschopgebied binnen te schieten. Dat bleek uiteindelijk te laat om nog een resultaat weg te slepen uit Friesland.

Ranglijst: PSV bij zege Ajax zondag koploper af

PSV moet vrezen voor het verlies van de koppositie. Indien Ajax zondag thuis van PEC Zwolle wint is die ploeg de nieuwe koploper in de eredivisie.

Van Bommel: 'we konden ons niet onder de druk uit voetballen'

Na afloop reageerde Mark van Bommel voor de camera van Eredivisie Live gelaten op de nederlaag. 'Heerenveen zette vroeg druk. Dan moet je daaronder uit voetballen. Dan heb je een man meer op het middenveld. Maar dat lukte ons niet. Het lijkt dan alsof je niet wil, maar we kwamen daardoor gewoon steeds een stap te laat."

"Je weet dat na zo'n eerste helft de onderliggende ploeg anders uit de rust komt. Op het WK 2010 ging het net zo tegen Brazilië. We kwamen er niet aan te pas. Je moet dan, hoe gek het ook klinkt, een 1-0 achterstand verdedigen", aldus Van Bommel.

"De tweede helft kwamen we anders het veld in. Op basis van de tweede helft hadden we nog moet winnen", zo is Van Bommel van mening.

[video] Advocaat: "Dit was vragen om problemen"

PSV: Kevin Strootman

Boy Waterman, Atiba Hutchinson ('81 Memphis Depay), Timothy Derijck, Marcelo, Jetro Willems, Oscar Hiljemark ('46 Ola Toivonen), Mark Van Bommel, Kevin Strootman, Georginio Wijnaldum, Jurgen Locadia ('46 Tim Matavz), Dries Mertens

Opstelling SC Heerenveen

Nordfelt, Van Anholt, Gouweleeuw, Zomer, Van den Berg ('81 Marecek), Kum, De Roon, Kums, El Ghanassy ('61 Van La Parra), Finnbogason ('86 Pappa), Djuricic

15  2 2-2 (2-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 3.25. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.