Simpele 2-0 zege PSV op RKC

16 maart 2013
-
-

PSV heeft zich enigszins gerevancheerd van de slechte reeks door van RKC Waalwijk te winnen. In het Philips Stadion werd het 2-0 voor PSV.

PSV begon scherp en kwam al na zes minuten terecht op voorsprong. Tot twee keer toe werd in het strafschopgebied een blok gezet tegen een PSV'er. Bij het tweede geval tegen Hutchinson kreeg PSV de penalty. Dries Mertens benutte het buitenkansje feilloos. PSV kreeg in het vervolg van de eerste helft veel meer mogelijkheden. het vond met name doelman Zoet steeds op haar weg. Daardoor bleef het bij rust bij 1-0.

Na rust kwam RKC er iets meer uit. PSV verzuimde daarvan lange tijd echt te profiteren. Zelf gaf de ploeg echter nauwelijks iets weg. Twintig minuten voor tijd was het duel dan eindelijk beslist. Wijnaldum kreeg een vrije kans en wipte hem uitstekend over de uitkomende Zoet. De score had daarna nog groter uit kunnen en misschien moeten vallen. Maar het heilige moeten ontbrak en het duel bleef daardoor uiteindelijk 2-0.

Ranglijst: PSV weer koploper in afwachting van AZ-Ajax

PSV heeft zich via de 2-0 zege op RKC Waalwijk weer aan de kop van de ranglijst genesteld. PSV blijft in ieder geval tot zondagmiddag koploper. Dan staat AZ-Ajax op het programma. Ajax heeft met AZ-Ajax nog te gaan twee punten achterstand op PSV.

[video] 'We zijn blij met deze overwinning'

Advocaat niet blij met Matavz

Dick Advocaat liet na afloop weten zeer ontevreden te zijn over Tim Matavz. De spits mocht na enkele duels weer eens in de basis starten. Na een uur spelen werd hij gewisseld. 'Als je niet presteert, dan ga je eruit,' aldus Advocaat voor de camera van Eredivisie Live. De PSV coach had zich tijdens de wedstrijd al in woord en gebaar geërgerd aan de spits. ' Je kunt slecht spelen, maar dan moet je wel werken.'

[video] Van Bommel: "Punten zijn nu het belangrijkst"

[video] Advocaat tevreden, "maar kan beter"

Opstelling PSV

Boy Waterman, Atiba Hutchinson, Marcelo, Wilfred Bouma, Jetro Willems, Mark Van Bommel, Ola Toivonen ('72 Memphis Depay), Kevin Strootman, Georginio Wijnaldum, Tim Matavz ('61 Jurgen Locadia), Dries Mertens

Opstelling RKC Waalwijk

Zoet, Martina, Ramos, Drost, Van Peppen, Braber, Duits ('73 Van Mosselveld), Sneijder, Jozefzoon, Lieder ('75 Chevalier), Boukhari ('46 Slager)

PSV Ultras: PSV - rkc waalwijkPSV BHS: PSV - RKC 2-0

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 22 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  7 2-0 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.43. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.