Weer geen zege in uitduel: 2-2 bij Roda JC

31 maart 2013
-
-

PSV is er opnieuw niet in geslaagd een uitwedstrijd winnend af te sluiten. In Kerkrade werd het 2-2 tegen Roda JC. De gelijkmaker van Malki viel vier minuten voor tijd.

PSV was sterker, maar het was Roda JC dat na een klein kwartier op voorsprong kwam. Bij een corner werd een blok gezet op Marcelo waardoor Demouge vrij kon inkoppen. Vervolgens moest PSV op zoek naar de gelijkmaker. Zes minuten later stond PSV alweer op gelijke hoogte. Ola Toivonen kon uit een corner aan de andere kant binnenkoppen. Diezelfde Toivonen wist na een half uur spelen na mooi doorgaan van Toivonen goed binnen te tikken.

PSV kon na de 1-2 verder uitlopen. De ploeg verzuimde echter de mogelijkheden goed uit te spelen en af te maken. Naarmate de tweede helft vorderde werd Roda JC steeds sterker. PSV viel opnieuw als los zand uiteen. De Limburgers kregen diverse kansen. Uiteindelijk duurde het tot vier minuten voor tijd toen Malki de 2-2 binnen kon glijden. Roda JC kreeg zelfs kans op meer, dat werd PSV uiteindelijk bespaard.

Ranglijst: PSV blijft 2e; Achterstand op Ajax kan oplopen tot drie punten

PSV blijft tweede op de ranglijst. Door de nederlaag van Feyenoord blijft PSV een punt voor. Vitesse kan bij winst op gelijke hoogte komen, maar heeft een fors minder doelsaldo.

Ajax loopt bij winst uit naar drie punten voorsprong. PSV heeft nog altijd alles in eigen hand. Het zal dan wel alle zes de duels, dus inclusief het duel tegen Ajax, moeten winnen.

Roda JC: Monteyne

Boy Waterman, Atiba Hutchinson, Marcelo, Wilfred Bouma, Jetro Willems, Mark Van Bommel, Ola Toivonen ('75 Tim Matavz), Kevin Strootman, Georginio Wijnaldum, Jeremain Lens, Memphis Depay ('85 Oscar Hiljemark)

Opstelling Roda JC

Kurto, Monteyne, Biemans, Danilo, Tamata, Hupperts, Bonevacia ('27 Sutchuin Doum), Donald ('68 Delorge), Fledderus, Demouge, Malki

PSV Ultras: Roda jc - PSVBoer zoekt bier: Roda JC - PSV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.