PSV wint uitduel bij AZ: 1-3

20 april 2013
-
-

PSV heeft voor de tweede keer op rij een uitwedstrijd weten te winnen. Na de zege in Tilburg won PSV met 1-3 uit bij AZ.

Het eerste half uur ging gelijk op tussen AZ en PSV. De Alkmaarders toonden iets meer combinatievoetbal, bij PSV ging het meer op opportunisme en de individuele momenten. Spannend werd het nooit echt. Tien minuten voor rust kwam PSV op voorsprong. Van Bommel schoot een vrije trap op de rand van de zestien snoeihard in de bovenhoek. Vanaf dat moment was PSV echt de bovenliggende partij en hadden ze overwicht in de wedstrijd.

In de tweede helft ging PSV op dezelfde voet door. Door het uitvallen van de sterke Altidore viel de angel uit AZ weg. PSV was vervolgens een maatje te groot voor AZ dat wel meevoetbalde, maar het PSV niet echt lastig meer kon maken. Na een uur spelen besliste PSV in vier minuten tijd de wedstrijd. Strootman troefde Maher af en vervolgens werd de bal goed breed gegeven aan Mertens. Die kon de 0-2 ongehinderd binnenschuiven. Drie minuten later was het opnieuw raak. Lens ging door in het strafschopgebied, speelde zichzelf vrij en schoot vervolgens in de korte hoek binnen. PSV had vervolgens nog verder uit kunnen lopen. Uiteindelijk zou het echter nog 1-3 worden toen Johansson na een goed uitgespeelde aanval de bal kon binnenlopen.

Ranglijst: PSV tweede, afwachten op Feyenoord-Vitesse

PSV staat na de zege in Alkmaar tweede op de ranglijst. De ploeg moet nu afwachten hoe Feyenoord-Vitesse eindigt. PSV is afhankelijk van puntenverlies van Vitesse voor de tweede plaats en zal dus hopen dat Vitesse zondag niet wint.

AZ: Overtoom

Boy Waterman, Atiba Hutchinson, Marcelo, Wilfred Bouma, Jetro Willems, Mark Van Bommel, Ola Toivonen, Kevin Strootman, Jeremain Lens, Tim Matavz, Dries Mertens ('78 Memphis Depay)

Opstelling AZ

Esteban, Marcellis ('70 Johansson), Reijnen, Viergever, Wijnaldum, Henriksen, Maher, Elm, Beerens ('64 Gudmundsson), Altidore ('54 Johansson), Overtoom

Boer zoekt bier: Moniek, voor altijd in ons hart

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 51 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.