Jongste PSV-elftal ooit maakt veel indruk met 2-0 zege

30 juli 2013
-
Champions League
-

PSV maakte in de eerste oefenwedstrijd veel indruk. Een zeer jong PSV won met 2-0 van Zulte Waregem en hield daarmee de nummer twee van Belgie zelfs nog in leven. PSV creëerde een enorme reeks van goede kansen.

PSV zette vanaf het begin goed druk op de bal. De ploeg speelde fel, agressief en fris voetbal en stal daarmee de harten van vele voetballiefhebbers en natuurlijk zeker de PSV fans. Het ontbrak PSV in de eerste helft alleen aan doelpunten. PSV stond een aantal keer alleen voor de keeper en had diverse schietmogelijkheden op de openingstreffer. Die bleef echter in de eerste helft uit. Uiteindelijk werd vier keer het houtwerk getoucheerd.

Na rust leek PSV na een goed begin wat weg te zakken. Een schitterende goal van Memphis Depay na een uur spelen kwam op het goede moment. Zijn zwabberbal vloog in de rechterbovenhoek. Vervolgens toonde invaller Locadia zich met een van zijn eerste acties erg trefzeker. Hij tekende voor de 2-0 en verzegelde daarmee de overwinning van PSV. De Eindhovenaren gaven eigenlijk bijna niets weg. Het centrumduo Bruma en Rekik overheerste in de verdediging en durfde ook ver vooruit te spelen.

PSV heeft zichzelf daarmee een uitstekende uitgangspositie bezorgd voor de return uit in het stadion van Anderlecht.

PSV eindigt duel met 11 Nederlanders, speelt met 5 eigen jeugdspelers

PSV eindigde het duel met elf Nederlanders, dat is erg lang geleden. In de tweede helft werden Matavz en Bakkali vervangen door Locadia en Jozefzoon. Een tijd lang speelde de ploeg zelfs met vijf eigen jeugdspelers: Zoet, Brenet, Bakkali, Locadia en Depay.

PSV met jongste basiself ooit in historie van de club

Journalisten lyrisch over frivool PSV: speelt slechte imago in een klap weg

[video] Nagenieten van de doelpunten van Depay en Locadia

Zenit en Lyon winnen met 1-0; loodzware tegenstander dreigt in vierde voorronde

Indien PSV zich weet te kwalificeren voor de vierde voorronde van de Champions League dreigt er een loodzware tegenstander. PSV moet voor de geplaatste status nog een plaatsje doorschuiven. Zenit en of Lyon zou dan uitgeschakeld moeten worden. Zenit won echter met 0-1 uit bij Nordsjælland. Lyon won met 1-0 thuis van Grasshoppers.

Zulte Waregem: Leye

Jeroen Zoet, Joshua Brenet, Jeffrey Bruma, Karim Rekik, Jetro Willems, Georginio Wijnaldum, Stijn Schaars, Adam Maher, Zakaria Bakkali ('81 Florian Jozefzoon), Tim Matavz ('72 Jürgen Locadia), Memphis Depay

Opstelling Zulte Waregem

Bossut, De fauw, D'Haene, Colpaert, Verboom ('46 Duplus), Habibou ('74 Naessens), Skulason, Berrier ('67 Conte), N'Diaye, Hazard, Leye

PSV BHS: PSV - ZulteBoer zoekt bier: PSV - Zulte Waregem

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 25 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.