Bakkali laat PSV genieten: 5-0 tegen NEC

10 augustus 2013
-
-

PSV heeft zaterdagavond de eerste competitiewedstrijd van 2013/2014 in eigen huis ruim gewonnen. Zakaria Bakkali zorgde voor de Bakkali-show en leidde PSV daarmee naar een 5-0 zege tegen NEC.

PSV kwam al na zes minuten op voorsprong. Bakkali kwam vanaf links door en schoot hem uit een moeilijke hoek op schitterende wijze hoog in het dak van het doel. In het vervolg van de eerste helft bleef PSV kansen krijgen. De ploeg speelde goed, zeker als je er rekening mee houdt dat NEC erg compact en verdedigend speelde. Verdedigend speelde de ploeg zeer geconcentreerd en bijna foutloos.

In de tweede helft kwam PSV alweer goed uit de startblokken. Het was diezelfde Bakkali die de 2-0 kon binnenschieten. Daarna was het gelopen voor PSV. NEC probeerde de schade beperkt te houden. Naarmate het duel vorderde kon de ploeg het steeds minder goed belopen, waardoor het druk zetten van PSV zich ging uitbetalen in kansen. Dat leverde vervolgens twee goals van aanvoerder Wijnaldum op. Het slotakkoord was opnieuw voor uitblinker Bakkali. Vanaf links draaide hij naar binnen en krulde hij de bal op schitterende wijze in de verre kruising. In de slotfase was er nog het debuut voor Hendrix die die andere uitblinker, Rekik, mocht vervangen.

Jongste PSV ooit nog veel jonger: 20 jaar en 6 maanden

Het jongste PSV ooit was tegen NEC nog veel jonger dan de wedstrijd ervoor. Door de afwezigheid van Schaars was het basiselftal gemiddeld niet ouder dan 20 jaar en 6 maanden.

PSV nu ook KOPLOPER

PSV is na de 5-0 zege op NEC nu ook koploper van de eredivisie. In eder geval tot zondagmiddag is PSV op doelsaldo koploper. PSV heeft na twee duels zes punten en een doelsaldo van 8-2.

PSV houdt derde keer de nul in vier duels

PSV heeft na vier officiële duels nu drie keer de nul gehouden. Tegen NEC en twee keer tegen Zulte hield Zoet het doel schoon. Alleen uit bij ADO moest hij twee doelpunten toestaan.

18-jarige Hendrix maakt officieel debuut

Cocu liet in de slotfase van de wedstrijd tegen NEC de 18-jarige Jorrit Hendrix zijn debuut maken. Hendrix verving vier minuten voor tijd zijn leeftijdgenoot en uitblinker Karim Rekik.

Opstelling NEC

Johnsson, Bovenberg, Van Eijden, Breuer, Conboy, Palsson, Foor, Diarra ('81 Stutter), Hemlein, Higdon, Loen

PSV BHS: Foto's PSV - NECPSV Ultras: PSV - NEC

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.