PSV maakt ook tegen Milan indruk, maar wint niet: 1-1

20 augustus 2013
-
Champions League
-

Ook tegen het sterke AC Milan maakte het jonge PSV van Phillip Cocu grote indruk. De ploeg speelde fris en vrij en maakte het daarmee de Italianen erg lastig. Het duel eindigde uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel.

PSV begon heel erg goed aan de wedstrijd. De ploeg zette vanaf het begin druk en zocht continu de aanval. In die fase kreeg PSV al diverse mogelijkheden op de openingstreffer. Die viel echter aan de andere kant. Depay ging bij een duel onderuit, waarna de Italianen via El Shaarawy direct profiteerden, 0-1. Daarna had PSV het even heel moeilijk en hadden de Italianen door kunnen drukken.

PSV wist zich vervolgens te herpakken en kreeg nog voor rust diverse mogelijkheden. Maher was met een schot op de lat het dichtst bij een treffer. In de eerste helft beloonde de ploeg zich niet voor het goede spel.

Na rust had Milan zich verdedigend anders georganiseerd. PSV kon er vervolgens nog maar heel moeilijk doorheen komen. Zelf kon Milan nog wel haar kansen creeren via met name de uitblinkende El Shaarawy. In een moeilijke fase viel toch de 1-1, een beetje uit het niets. Doelman Abbiati kreeg een hard schot van grote afstand van Bruma niet onder controle, Matavz was scherp om uit de rebound de 1-1 binnen te koppen. Vervolgen ging het spel op en neer, waarbij PSV het meeste initiatief had. Er kwamen dan ook weer mogelijkheden op de 1-1, maar echt uitgespeeld waren de kansen niet. Zoet hield zijn ploeg met enkele knappe reddingen op slechts een tegendoelpunt.

Opstelling AC Milan

Abbiati, Abate, Zapata, Mexes, Emanuelson, Muntari, De Jong, Montolivo, Boateng ('84 Niang), Balotelli, El Shaarawy

PSV Ultras: PSV - ac milanPSV BHS: PSV - AC Milan
Randstadphoolies.nl: Heerlijke Europacupavond in EindhovenBoer zoekt bier: PSV - AC Milan

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 25 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.