PSV knokt zich naar 2-2 uit bij FC Twente

14 september 2013
-
-

PSV heeft de topper uit bij FC Twente met 2-2 gelijkgespeeld. Net als de afgelopen zeven jaar slaagde de ploeg er niet in te winnen in Enschede. Wijnaldum en Depay zorgden voor de doelpunten. PSV kwam twee keer van een achterstand terug.

PSV probeerde in de eerste helft het spel te maken. Het was echter FC Twente dat na ruim een kwartier op voorsprong kwam. Eghan kon in het strafschopgebied vrijkomen en de 1-0 binnentikken. PSV kende na de openingstreffer een moeilijke fase waarin Zoet zijn ploeg op de been moest houden. In de slotfase van de eerste helft kwam PSV er weer beter uit. Dat leverde een kans op van Wijnaldum due echter te zacht inschoot.

Na een uur spelen kwam PSV meer los. Dat leverde prompt de gelijkmaker op. Schaars stuurde Depay weg die vervolgens Wijnaldum op maat bediende. De aanvoerder hoefde slechts tegendraads binnen te koppen. Binnen de minuut had Wijnaldum de kans op de 1-1. Hij schoot echter te wild over. Het was het begin van een enerverend laatste half uur. Binnen vier minuten na de gelijkmaker stond FC Twente al weer op voorsprong. Promes kon een afgeslagen bal makkelijk binnenschuiven. PSV moest daardoor opnieuw beginnen.

Zeven minuten voor tijd kwam de verdiende gelijkmaker. Depay sneed naar binnen. Zijn schot werd van richting veranderd en daardoor onhoudbaar voor FC Twente keeper Marsman. Het leverde PSV het derde gelijkspel op rij op.

Ranglijst: PSV tweede op één punt van PEC Zwolle

PSV is na het derde gelijkspel een punt dichterbij koploper PEC Zwolle gekomen. De koploper verloor met 2-1 uit bij Ajax. PSV heeft nu één punt achterstand op Zwolle. Ajax volgt op zijn beurt op de derde plaats op één punt van PSV. Volgende week staat de topper PSV - Ajax op het programma.

Opstelling FC Twente

Marsman, Rosales, Bengtsson, Bjelland, Koppers, Ebecilio, Eghan ('68 Djordjevic), Gutiérrez, Promes, Castaignos, Tadic ('89 Mokhtar)

Randstadphoolies.nl: FC Twente - PSV 2-2Boer zoekt bier: FC Twente - PSV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 12 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.