PSV komt met de schrik vrij door laat doelpunt Locadia: 2-1

6 oktober 2013
-
-

PSV is in het eigen Philips Stadion zondagmiddag met de schrik vrijgekomen. PSV was veel sterker dan RKC Waalwijk en creëerde een reeks aan kansen. Toch duurde het tot de 89ste minuut alvorens invaller Jurgen Locadia voor de beslissende 2-1 kon zorgen.

PSV nam vanaf het begin het heft in handen en gaf aanvankelijk niets weg. De ploeg speelde zorgvuldig en elke afvallende bal was voor PSV. De ploeg kreeg diverse goede kansen. Het zou tot de 22ste minuut duren voordat PSV op voorsprong kwam. Toivonen werd gelanceerd en kon vervolgens makkelijk binnenschuiven. PSV kreeg daarna alle kansen om verder uit te lopen. Toen de ploeg dat verzuimde, kreeg RKC de durf om wat meer uit de schulp te komen. Vlak voor rust kreeg de tegenstander twee grote kansen op rij. Het was Braber die ongehinderd de bal in de hoek naast Tyton kon plaatsen.

Voor rust al heel goed, ontpopt Seda zich na rust tot de sta-in-de-weg van PSV. Keer op keer redde hij op inzetten van PSV. In de 89ste minuut was het juist die doelman die miszat bij een voorzet en Locadia de bal zag binnenwerken, tot grote opluchting van de spelers en fans in het Philips Stadion.

Ranglijst: PSV op doelsaldo weer tweede

PSV blijft door de zege op RKC op doelsaldo tweede op de ranglijst. FC Twente blijft koploper. Ook Ajax en Feyenoord wisten hun wedstrijden te winnen.

Opstelling RKC Waalwijk

Seda, Apau, Van Hoevelen, Ivens, Amieux, Tavares, Duits, Braber, Beauguel ('80 Lamey), Castelen ('66 Slager), Joachim ('73 Anderson)

Boer zoekt bier: PSV - RKCPSV BHS: Foto's PSV - RKC

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 3 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  5 4-1 (1-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.18. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.