PSV raakt opnieuw de weg kwijt in uitduel: 2-1 voor NAC

10 november 2013
-
-

PSV is voor de vierde uitwedstrijd op rij onderuit gegaan in de competitie en haalde uit de laatste vier competitieduel;s uberhaupt maar een punt. Ondanks een behoorlijke eerste helft en een voorsprong, raakte de ploeg het in de tweede helft opnieuw helemaal kwijt.

Voor rust was PSV de betere ploeg al kregen beide ploegen hun kansen. Voor PSV waren Locadia en Toivonen dichtbij een treffer. Op slag voor rust kon Locadia zijn eerste treffer als basisspeler in de eredivisie binnenschieten na een goede aanval van de Eindhovenaren.

Na rust kreeg PSV diverse mogelijkheden om de wedstrijd al vroeg te beslissen. Toen dat uitbleef gooide NAC er een schepje agressiviteit en felheid bovenop. Dat leverde eerst een corner op waarbij Kwakman uit het niets de bal kon binnentikken. Diezelfde Kwakman kon vervolgens na een vrije trap zelfs de 2-1 binnenlepelep. PSV raakte het in die fase helemaal kwijt.

Ranglijst: PSV zakt naar achtste plaats

PSV is naar de achtste plaats op de ranglijst gezakt. De ploeg heeft inmiddels vijf punten achterstand op Vitesse. PSV heeft nu vijf zeges uit dertien competitiewedstrijden dit seizoen.

Opstelling NAC

Ten Rouwelaar, De Roover, Drost, Kwakman, Van der Weg, Buijs, Lurling ('78 Verbeek), Seuntjens, Poepon, Perica ('73 Hadouir), Sarpong

Boer zoekt bier: NAC - PSV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.