PSV redt tegen 10 man Heerenveen in blessuretijd gelijkspel: 1-1

23 november 2013
-
-

PSV heeft voor de vijfde keer op rij niet kunnen winnen. PSV kwam zelfs nog goed weg door pas in blessuretijd de 1-1 te maken tegen Heerenveen. En dat tegen een elftal dat al na 15 minuten met tien man kwam te staan door een directe rode kaart. Joey van den Berg kwam met een tackle enorm agressief in en moest direct vertrekken.

PSV speelde het duel grotendeels op het duel van de tegenstander. Dat gebeurde echter in een te laag tempo om veel open kansen af te dwingen. Mogelijkheden kwamen er uiteraard wel, maar die waren niet aan de ploeg besteed.

Naarmate de wedstrijd vorderde kwam Heerenveen er via de counter gevaarlijker uit. Tien minuten voor tijd was het bij zo'n moment raak. Wildschut ging diep en zorgde voor de ontluisterende 0-1. Pas na die treffer werd PSV echt wakker. De ploeg ging echt agressief druk zetten en kreeg vervolgens wel de kansen. Keer op keer ging het mis, maar in blessuretijd wist Jozefzoon alsnog de gelijkmaker veilig te stellen.

Opstelling SC Heerenveen

Nordfelt, Van Anholt, Otigba, Kruiswijk, Dijks, De Roon, Ziyech ('50 De Kamps), Van den Berg, Basacikoglu ('78 Wildschut), Slagveer, Van la Parra

PSV BHS: VOETBALLEN !!!

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.