PSV wint thuis van FC Twente: 3-2 !!!

8 februari 2014
-
-

PSV heeft na de uitzege bij Cambuur thuis weten te winnen van FC Twente. Voor de tweede keer in 15 (!) competitieduels wist PSV de Tukkers te verslaan. In het Philips Stadion werd het 3-2 voor PSV.

PSV startte uitstekend tegen FC Twente. Dat leverde een aantal mogelijkheden op, waarbij Ruiz al snel een grote kans onbenut liet. Na zeven minuten zorgde Arias voor de verdiende openingstreffer door in de korte hoek binnen te schieten. Na 23 minuten kwam PSV zelfs op 2-0 toen Locadia een voorzet op uitstekende wijze binnenkopte. Het was echter FC Twente dat in de eerste helft het betere van het spel had. De ploeg zette PSV goed vast en kreeg zelf diverse kansen op een treffer. PSV was echter voor de verandering veel effectiever dan de tegenstander. De aansluitingstreffer viel vlak voor rust van Promes.

In de rust zette Cocu tactisch enige zaken recht op het middenveld. Dat zorgde ervoor dat FC Twente PSV niet meer onder druk kon zetten en PSV zo aan voetballen toekwam. Het was de andere back, Willems, die de marge met een geplaatst schot weer op twee bracht. FC Twente probeerde het in de tweede helft wel, maar de controle was voor PSV. Toen Ebecilio zijn ploeg op 3-2 zette, was er de vrees dat PSV in de tweede helft weer in zou zakken. Dat gebeurde dit keer niet. Tot het einde bleef PSV de controle behouden. Daardoor konden de drie verdiende punten in het Philips Stadion blijven.

Ranglijst: PSV klimt naar 5e plaats

PSV is door de zege op FC Twente geklommen naar de vijfde plaats op de ranglijst. Heerenveen moet zondag echter nog in actie komen en kan PSV weer voorbij gaan.De nummer twee, drie en vier staan met acht punten voorsprong op PSV echter nog heel ver weg.

Schaars: 'na tactische wijziging in de rust kregen we meer controle'

Stijn Schaars was na afloop voor de camera van Fox Sports verheugd met de zege. 'In de eerste helft maakten wij de goals, maar FC Twente het spel. We hadden het moeilijk met het alles of niets spel van FC Twente. Het zat ons wat dat betreft mee, maar dat mag ook wel eens. Ik heb het liever zo dan als je domineert en achterstaat bij de rust. In de rust hebben we gezegd dat we iets slimmer moesten spelen. Ik of Oscar moest meer naar achteren, daardoor konden we er makkelijker onderuit spelen en kregen we meer controle.'

Opstelling FC Twente

Marsman, Rosales, Bengtsson, Bjelland, Schilder ('84 Koppers), Ebecillio, Tadic, Gutierrez, Promes, Castaignos ('77 Borven), Mokhtar ('46 Eghan)

Boer zoekt bier: PSV - FC Twente

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  5 3-2 (1-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.70. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.