Zoet redt verdiende overwinning PSV: 2-1

14 februari 2014
-
-

PSV heeft de derde zege op rij behaald. In het Philips Stadion werd het een verdiende, maar nipte 2-1 zege voor PSV op Heracles. Jeroen Zoet moest in de slotfase nog enkele schitterende reddingen uit de kast halen om de zege veilig te stellen voor PSV.

PSV kwam al vroeg op voorsprong. In de vijfde minuut trof Depay eerst Pasveer, maar kon hij vervolgens uit de rebound PSV alsnog op voorsprong zetten. In het vervolg zette PSV Heracles vast en kreeg het legio mogelijkheden. Naarmate de eerste helft vorderde durfde en kon Heracles er meer uitkomen. Dat leverde mogelijkheden op, waarna de 1-1 vlak voor rust niet onverwacht kwam, maar wel volledig tegen de verhoudingen in was.

In de tweede helft bleef PSV voor veel meer gevaar zorgen, maar was het niet meer zo dwingen als in de eerste helft. De ploeg kwam na een uur spelen op voorsprong. Bryan Ruiz kon bijna op de doellijn een voorzet van Jetro Willems binnenkoppen. In de slotfase ging Heracles steeds meer op de aanval spelen en kreeg het een paar grote kansen. Jeroen Zoet hield met een aantal goede reddingen PSV op voorsprong en redde daarmee de drie punten.

Ranglijst: PSV stijgt weer naar voorlopige vijfde plaats

PSV is door de derde zege op rij weer gestegen naar een voorlopige vijfde plaats. De ploeg is Heerenveen voorbij, al moet die ploeg zondag nog naar de Arena voor de uitwedstrijd tegen Ajax. PSV kan nu afwachten op de ploegen boven PSV dit weekend punten gaan verliezen. Het is dit weekend nog Ajax - Heerenveen, NAC - Feyenoord en FC Twente - Vitesse.

Ruiz matchwinnaar met zijn eerste goal in dienst van PSV

Bryan Ruiz tekende met de 2-1 tegen Heracles voor zijn eerste doelpunt in dienst van PSV. Na een uur spelen kon hij bijna op de doellijn een voorzet van Jetro Willems vrij gemakkelijk binnenkoppen. Met zijn eerste doelpunt was hij direct ook de matchwinnaar.

Opstelling Heracles Almelo

Pasveer, Te Wierik ('84 Powel), Schenkeveld, Veldmate, Davidsson, Bel Hassani, Rienstra, Cziommer ('73 Bruns), Rosheuvel, Uth, Linssen ('66 Tannane)

Boer zoekt bier: PSV - Heracles AlmeloPSV Ultras: PSV - heracles almelo

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 3 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.