Kleine, maar zeer verdiende, zege PSV op Utrecht: 1-0

8 maart 2014
-
-

Na een aantal heel moeizame zeges liet PSV eindelijk weer eens zeer overtuigend voetbal zien. De ploeg was veel te sterk voor FC Utrecht en creëerde een reeks aan kansen. PSV verzuimde het echter vroegtijdig af te maken.

In de eerste helft regende het kansen voor PSV. De ploeg was scherp, agressief en zat er steeds bovenop bij de tegenstander. Utrecht kwam daardoor niet aan voetballen toe. Ook bij counters van Utrecht kwam PSV eigenlijk geen moment in de problemen. PSV had in de eerste helft 70% balbezit en het aantal kansen was op twee handen niet te tellen. De voorsprong bleef echter uit.

Het duurde tot de 51ste minuut alvorens Locadia via de kluts de bal voor het inschieten kreeg. Na de 1-0 werd het opmerkelijk genoeg alleen maar minder. FC utrecht probeerde aanvallend meer te doen. PSV kreeg daardoor ruimte. Het leverde de ploeg diverse goede mogelijkheden op via de counter. PSV verloor echter de controle, waardoor het spannend bleef. FC Utrecht was via Oar dichtbij en mocht bij hands van Bruma aanspraak maken op een strafschop. De scheidsrechter spaarde PSV echter. Een gelijkspel zou ook compleet tegen de verhoudingen zijn geweest. Maar het was PSV zelf dat verzuimde zich te belonen voor het goede spel in met name de eerste helft.

PSV naar vierde plaats, in afwachting van Groningen - Feyenoord

PSV klimt door de zege op FC Utrecht naar de vierde plaats op de ranglijst. De ploeg is Feyenoord voorbij, maar zij mogen zondag proberen orde op zaken te stellen. Ze moeten dan echter zonder Pelle naar FC Groningen.

Opstelling FC Utrecht

Ruiter, Markiet, delpierre, Heerings ('77 Bjelica), Dorda, Sarota ('62 Van der Gun), Mortensson, Toornstra, Ayoub ('61 Agudelo), Oar, De Ridder

Boer zoekt bier: PSV - FC Utrecht

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 5 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.