Wisselvallig PSV begint met eerste uitzege: 1-3

10 augustus 2014
-
-

PSV kende een wisselvallige start van het seizoen, maar kon uiteindelijk drie punten meenemen uit Tilburg. De ploeg won met 1-3 van Willem II via twee treffers van mEMPHIS Depay en e e n van Jurgen Locadia.

PSV stond al binnen tien minuten op een 0-2 voorsprong in Tilburg. De ploeg profiteerde twee keer van enorme fouten bij Willem II achterin. Bij de 0-1 ging de uitkomende Kostas Lamprou opzichtig in de fout waardoor de attente Locadia de 0-1 kon binnenwerken. Vervolgens was het Depay die een paar minuten later kon profiteren van slecht uitwerken. In het vervolg van de eerste helft werd PSV slordiger. Dat leverde in de 40ste minuut prompt de aansluitingstreffer op van Andrade. Willem II ging er daarna weer helemaal in geloven.

In de tweede helft had PSV het moeilijk. De thuisploeg kreeg diverse goede kansen op de gelijkmaker. Tot geluk van PSV ontbrak het scorend vermogen van de promovendus. Op de counter kon PSV het uiteindelijk uitspelen. Lamprou had bij een counter een overtreding nodig om Wijnaldum van een doelpunt te behouden. Depay ging vervolgens achter de bal staan en kon de 1-3 binnenschieten, al zat reservekeeper Meul er wel angstig dichtbij. Na de 1-3 kwam PSV in het laatste kwartier niet meer in de problemen.

PSV derde na eerste speelronde

PSV doet na de eerste speelronde direct bovenin mee op de ranglijst. De ploeg staat op doelsaldo derde achter Ajax en AZ. De twee ploegen uit Noord-Holland treffen elkaar volgende week.

Wijnaldum: 'we moeten ervoor waken niet dezelfde fouten als vorig seizoen te maken'

Aanvoerder Georginio Wijnaldum hamerde er na afloop voor de camera van Fox Sports op dat PSV moet oppassen dat het elftal leert van het verleden. PSV kwam al snel op 0-2 voorsprong, maar liet Willem II terugkomen in de wedstrijd. 'We straften twee van fouten van de tegenstander direct af. Als je die gelegenheid krijgt moet je dat ook wel doen om het jezelf gemakkelijker te maken. Dat deden we goed. We geven dan alleen weer makkelijk een goal weg, waardoor je het weer moeilijker krijgt. Of dat gemakzucht is na een 0-2 voorsprong? Ja, misschien wel. We hebben vorig seizoen ook dit soort fouten gemaakt. We moeten ervoor waken dat we niet dezelfde fouten als vorig seizoen maken.'

De tweede helft was lastig voor ons. Dat heeft in mijn ogen met de tegengoal te maken vlak voor rust. Dan peppen zij zich op en weet je dat je het moeilijk kan krijgen.'

[video] Depay: lekker om de eerste wedstrijd te winnen

Wijnaldum: 'ik ga ervan uit dat ik blijf'

Georginio Wijnaldum tekent maandag een verlengd contract bij PSV. Zekerheid of de middenvelder deze zomer blijft, is er daarmee echter nog niet. 'Ik ga ervan uit dat ik blijf,' zo geeft hij aan bij Fox Sports. 'Anders teken ik geen nieuw contract. Maar ik kan zeggen dat ik blijf en dan komt er een club die veel geld wil betalen en dan wil de club zelf dat je gaat. Het is gewoon moeilijk om iets met zekerheid te zeggen. Ik heb het enorm naar mijn zin bij de club. Ze hebben me heel goed geholpen, ook in moeilijke tijden zoals bij mijn blessure. Ze hebben enorm veel vertrouwen in mij.'

'Of het klopt dat er een vertrekclausule in mijn contract staat? Daar ga ik niet op in. Ik ga nu niet nadenken over wat er gebeurt als zich grote clubs melden. Ik houd me alleen bezig met de huidige situatie. Eerst ga ik morgen mijn contract tekenen.'

Opstelling Willem II

Lamprou, Cornelisse, D. Wuytens, Peters, Heymans, Haemhouts, Messaoud, S. Wuytens, Ondaan ('66 Vicente), Andrade ('76 Meul), Sahar ('80 Ippel)

Boer zoekt bier: Willem II - PSV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  6 1-3 (0-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.05. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.