PSV verslaat Ajax in Amsterdam: 1-3!!

24 augustus 2014
-
-

PSV heeft de eerste topper van het seizoen weten te winnen. Uit in Amsterdam wist PSV voor het eerst sinds 2008 te winnen. PSV was met 1-3 te sterk door doelpunten van Depay, Narsingh en Jozefzoon.

PSV begon uitstekend aan de wedstrijd. In een open wedstrjd was PSV het gevaarlijkst. Tegen de verhouding in kwam Ajax op voorsprong. PSV had het al moeilijk met El Ghazi en zag hem binnendoor kruipen bij Willems en Zoet verschalken. In het vervolg van de eerste helft had PSV het moeilijk met Ajax. De Amsterdammers hadden domineerden met verzorgder voetbal. PSV moest het van momenten hebben.

Vlak na rust redde Zoet PSV van een 2-0 achterstand bij een inzet van Schone. Uit de counter was het PSV dat terugsloeg. Narsingh stelde na een rush Depay in staat om simpel de gelijk binnen te tikken. Tien minuten later was het echt feest. De Jong stuurde Narsingh weg die na zijn assist nu zelf doeltrof en PSV op voorsprong zette.

Na de 1-2 nam Ajax het heft in handen. De ploeg zette druk op PSV, maar creëerde niet al te veel grote kansen. Moisander kreeg wel een opgelegde kans maar miste. Aan de andere kant kon invaller Jozefzoon op de counter het kunststukje van Narsingh herhalen en de 1-3 binnenschuiven.

[Foto] PSV'ers vieren feest

PSV blijft koploper Eredivisie

PSV blijft door de gewonnen topper in de Arena koploper in de eredivisie. PSV heeft net als PEC Zwolle het volle pond uit drie wedstrijden. PSV kan echter bogen op een beter doelsaldo. Volgende week wacht de thuiswedstrijd in de competitie tegen Vitesse.

Boer zoekt bier: Ajax - PSV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 6 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  5 1-2 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.90. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.