PSV blijft winnen: 2-0 tegen Vitesse

31 augustus 2014
-
-

PSV heeft de 101ste verjaardag glans gegeven door een 2-0 zege op Vitesse. Na de pijnlijke 2-6 nederlaag vorig seizoen tegen Vitesse, wist PSV dit seizoen wel hoe het Vitesse moest bespelen.

Na de trip van afgelopen donderdag naar Wit-Rusland en de zware wedstrijd had PSV veel moeite met Vitesse. De tegenstander had in Eindhoven veel meer balbezit en voetbalde veel verzorgder. PSV liet het gebeuren. De ploeg hield achterin de gelederen dicht en kon in de tweede helft via de omschakeling de wedstrijd beslissen. Na een prachtige aanval, die begon met een prachtige diepe bal van Guardado kreeg Luuk de Jong de bal ietwat gelukkig terug en kon hij de 1-0 binnenschieten. In het vervolg van de tweede helft kreeg PSV in de omschakeling steeds meer ruimte. Het duurde tot de blessuretijd alvorens PSV de wedsrijd besliste. Het was Maher die na een mislukte actie van Depay voor de beslissende treffer kon zorgen.

[Foto] PSV toegejuichd na de wedstrijd

Cocu wint voor 16 keer op rij met PSV

Phillip Cocu is langzamerhand aan een indrukwekkende reeks bezig met PSV. Met Cocu op de bank heeft PSV nu al 16 keer op rij weten te winnen.

Guardado direct in de basis bij debuut

Phillip Cocu verraste voorafgaand aan PSV - Vitesse door nieuwe aanwinst Andres Guardado al na een echte training met de selectie in de basis te laten starten. Volgens de PSV coach maakte de middenvelder een goede en fitte indruk. Mede omdat de ploeg een zware wedstrijd en trip achter de rug had, vond Cocu het verstandig om een frisse kracht in te brengen.

Guardado speelde een behoorlijke eerste wedstrijd. Verdedigend was hij onwennig op de voor hem ietwat vreemde positie. Hij moest afwisselend met Wijnaldum de controle op het middenveld houden. Hij liet tegelijkertijd zien heel bedrijvig te zijn en zorgde bij de 1-0 voor een schitterende dieptepass.

Boer zoekt bier: PSV - Vitesse

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 21 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.