PSV in blessuretijd onnodig naar nederlaag in Moskou: 1-0

2 oktober 2014
-
Europa League
-

PSV is aan het einde van de middag in Moskou onnodig onderuit gegaan tegen het vooraf als sterker ingeschatte Dinamo Moskou. PSV speelde een hele behoorlijke wedstrijd. Aan beide kanten waren goede kansen te noteren. PSV had na een behoorlijke tweede helft zeker meer verdiend, maar kon zonder onder andere Depay en De Jong voorin het verschil niet maken. In de 93ste minuut moest PSV echter alsnog de 1-0 toestaan.

De eerste kans was voor Dinamo Moskou. Samba leek de bal uitstekend via de grond in te koppen. Zoet ranselde de bal echter op schitterende wijze uit het doel. Vervolgens was het PSV dat meerdere mogelijkheden kreeg op de openingstreffer. Kansen voor Wijnaldum, Maher en Jozefzoon konden niet verzilverd worden. Dinamo Moskou was aan de andere kant vooral gevaarlijk bij spelhervattingen. Ver in blessuretijd sloeg invaller Zjirkov alsnog toe voor de Moskovieten. Daarmee deed PSV zich na een heel behoorlijke tweede helft tekort.

Stand in de poule: PSV derde

In de andere wedstrijd in de poule won Estoril thuis met 2-0 van Panathinaikos.

Opstelling Dinamo Moskou

Gabulov, Hubocan, Douglas, Samba, Buttner, Ionov ('73 Valbuena), Yusupov, Noboa ('68 Kuranyi), Vainqueur, Dzsudzsak ('61 Zjirkov), Kokorin

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 18 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.