29 oktober 2014
-
KNVB Beker
-

PSV heeft zich via een 1-5 zege uit bij Almere City vrij gemakkelijk geplaatst voor de achtste finales van de KNVB beker. Door een tegendoelpunt vlak voor rust en daarmee een 1-1 ruststand, moest PSV nog even aan de bak.

PSV kwam in de eerste helft op voorsprong door een doelpunt van Luciano Narsingh, de buitenspeler was weggestuurd voor Marcel Ritzmaier. PSV kreeg daarna wel kansen en mogelijkheden, maar verzuimde door te drukken. Aan het slot van de eerste helft kon Almere City daardoor profiteren. Sander Keller bracht de Jupiler League ploeg langszij. PSV moest daardoor met een verrassende 1-1 ruststand aan de thee.

Phillip Cocu nam het zekere voor het onzekere en bracht direct na rust Luuk de Jong en Georginio Wijnaldum in het veld. Onder hun leiding zette PSV de zaken snel recht. Binnen vier minuten stond het 1-2 na een een-twee van Wijnaldum met De Jong. Vervolgens zorgde Locadia, inmiddels rechtsbuiten, met twee treffers voor de 1-4 alvorens Wijnaldum het slotakkoord gaf met de 1-5.

Donderdagavond loting achtste finales KNVB beker

PSV heeft zich door de ruime zege geplaatst voor de achtste finales van de KNVB beker. Donderdagavond laat zal rond 23.15/23.30 uur de loting verricht worden voor de achtste finales.

Opstelling Almere City FC

Etemadi , Bouma, Keller, Toet, Quasten ('84 Boldewijn), Kip, Salasiwa, Receveur ('65 Oost), Hoefdraad, Mamedov ('58 De Kogel), Janssen

Boer zoekt bier: Almere - PSV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.