PSV met 10 man naar zwaarbevochten zege, Memphis matchwinnaar

1 november 2014
-
-

PSV heeft een zwaarbevochten zege behaald op ADO Den Haag. Maar liefst een uur met tien man wist PSV uiteindelijk met 1-0 te winnen. Ondanks druk van de tegenstander gaf PSV nauwelijks iets weg. Memphis was de matchwinnaar.

PSV kon ondanks een overwicht in de eerste helft niet tot scoren komen. ADO Den Haag speelde goed gegroepeerd en PSV had het moeilijk om daar veel uitgespeelde mogelijkheden tegen te creëren. Memphis was enkele malen dichtbij, hij trof zelfs de lat. Na een half uur kwam PSV met tien man te staan. Jorrit Hendrix moest er toen al vanaf met zijn tweede gele kaart, nadat Hendrix moest corrigeren na een slechte bal van Jeroen Zoet. PSV moest een uur met tien man verder.

De ploeg van Cocu zette een tandje bij en ging voor elke meter knokken. ADO kwam er in het vervolg meer uit en had het nodige balbezit. Kansen wist de ploeg met elf man niet te creëren. PSV hield de verdediging uitstekend dicht. ADO wist zelfs nauwelijks op het doel te schieten ondanks de man meer situatie. PSV daarentegen was veel gevaarlijker en bleef aanvallen. De ploeg knokte zich verdiend naar de zege. Memphis was de matchwinnaar door vlak na rust de 1-0 binnen te schieten. Even daarna leek hij zelfs voor de 2-0 te zorgen. Zijn inzet verdween echter net voorlangs. PSV verzuimde het duel in de tweede helft vroegtijdig te beslissen. Het werd daardoor een slopend slot, waarbij diverse spelers er volledig doorheen zaten. Met passie en strijd wist PSV het achterin echter dicht te houden en de wedstrijd over de streep te trekken.

Ranglijst: Koploper PSV behoudt vier punten voorsprong

PSV blijft door de zege koploper in de eredivisie. PSV behoudt de voorsprong van vier punten op Ajax en van zeven punten op Feyenoord. De topploegen wisten hun duels zaterdag allen te winnen.

PSV - ADO begon later door gat in doelnet

PSV - ADO begon met een vertraging van zo'n vijf minuten. De grensrechter had een gat in het doelnet geconstateerd. Reparatie met een veter bleek echter de nodige moeite te duren. Na vijf minuten kon de wedstrijd alsnog beginnen.

Cocu laat Hendrix staan, maar middenvelder na half uur met rood van het veld

Voorafgaand aan de wedstrijd had Jorrit Hendrix nog eens extra zelfvertrouwen gekregen doordat Phillip Cocu niet hem maar Adam Maher slachtofferde voor zijn basiself. Cocu had vooraf aangegeven harde keuzes te moeten maken. Maher werd de dupe, Hendrix mocht gewoon blijven staan. Na een half uur moest Hendrix alsnog naar de tribune. Hij had toen al twee keer geel gekregen, waardoor PSV een uur met tien man verder moest.

Uitslag: 1-0 (0-0)

1-0 Memphis Depay ('49)