Sterk PSV verzuimt te winnen in Groningen: 1-1

23 november 2014
-
-

Een sterk spelend PSV heeft in een spektakelstuk in Groningen verzuimd te winnen. PSV was in een zeer aantrekkelijke wedstrijd de bovenliggende ploeg en creëerde een reeks aan kansen. PSV verzuimde echter de wedstrijd te beslissen.

In een vooral in de eerste helft waar spektakelstuk regende het kansen. PSV was de bovenliggende ploeg in een open wedstrijd. Ook FC Groningen was met regelmaat gevaarlijk voor het doel van Jeroen Zoet. Veruit de meeste kansen waren echter voor PSV dat in de eerste helft echt verzuimde om de wedstrijd te beslissen.

In de tweede helft gaf PSV minder weg en leek het wachten op de openingstreffer. Die kwam na bijna een uur spelen, toen Luuk de Jong een voorzet van Jetro Willems wist af te ronden. Een meer dan verdiende voorsprong na een goed eerste uur van PSV. Nadat Guardado en Willems geblesseerd waren uitgevallen, ging PSV wat achteruit. Tot grote kansen leek dat niet te leiden. In de 83ste minuut ging het echter alsnog mis. De leeuw kon binnenkoppen uit een voorzet van Mahi. PSV probeerde het nog met man en macht recht te zetten. Via met name Depay kwam er nog een enorme kans, maar Van der Laan redde van de doellijn.

Eerste gelijkspel PSV na - exact - één jaar in eredivisie

Voor PSV was het gelijkspel uit bij FC Groningen het eerste gelijkspel in de eredivisie sinds exact één jaar geleden. Op 23 november 2013 eindigde het duel van PSV tegen Heerenveen in een 1-1 gelijkspel. Sindsdien speelde PSV niet meer gelijk in de eredivisie.

Ranglijst: voorsprong PSV slinkt tot twee punten

PSV ziet door het gelijkspel in Groningen de achtervolgers dichterbij komen. Ajax is door een thuiszege op Heerenveen zaterdagavond genaderd tot twee punten. Feyenoord, volgend weekend tegenstander van PSV in het Philips Stadion, heeft nu een achterstand van zeven punten.

Enkelblessure voor Guardado, Willems last van hamstrings

Andres Guardado is met een enkelblessure uitgevallen in het duel tegen FC Groningen. De Mexicaan gleed bij een duel weg en kon vervolgens niet verder. Met overduidelijk veel pijn strompelde de international noodgedwongen naar de kant. De ernst van de blessure is nog niet bekend.

In de slotfase moest ook Jetro Willems noodgedwongen gewisseld worden. Hij had weer last gekregen van zijn hamstrings.

De Jong: 'we moeten er gewoon meer inschieten'

Luuk de Jong had na afloop gemengde gevoelens over het gelijkspel in Groningen. 'We hebben vandaag genoeg kansen gecreëerd. We schieten ze er alleen niet in. Dat is het enige wat we ons vandaag kunnen verwijten,' zo gaf de spits aanvoor de camera van Fox Sports. 'We moeten er gewoon meer inschieten, dan maak je het jezelf makkelijk. Op de verkeerde momenten legden we hem breed of besloten we te schieten. Dan moet je een slimmere oplossing zoeken.'

'We speelden vandaag heel goed, maar hij wilde er niet in. En bij voetbal gaat het toch om doelpunten maken. Dan is het zuur dat zij alsnog een goal maken. We moeten dit hoe dan ook doortrekken. Als we zo kunnen blijven spelen, gaan we gewoon winnen.'

Cocu: 'dit zijn heel dure punten, had bij rust ook 2-6 kunnen staan'

Phillip Cocu baalde van het puntenverlies in Groningen. 'Dit zijn heel dure punten die je hier verliest. Het had bij rust al 2-6 kunnen staan,' aldus de coach van PSV voor de camera van de NOS. 'We hadden hier gewoon ruim moeten winnen. We waren voorin veel te slordig. Dan blijf je steken op een gelijkspel.'

'In de eerste helft kregen we een stuk of negen kansen, maar kreeg de tegenstander ook nog wel diverse mogelijkheden. In de tweede helft stond het verdedigend beter en hebben we zelf ook weer een aantal kansen gecreëerd. Dat we er maar e e n maken is veel te weinig gezien ons spel en de kansen. Dan heb je een hele nare smaak in je mond van het gelijkspel.'

'Hoe we ons hier gepresenteerd hebben is prima. We hebben gevoetbald, gezonde opbouw en goede omschakeling. Er zat veel energie in de ploeg. Dat is allemaal uitstekend. Maar uiteindelijk gaat het wel om de punten te halen. Als je in de tweede helft op voorsprong komt, moet je de tegenstander geen kansen meer geven om alsnog gelijk te kunnen komen.'

Opstelling FC Groningen

Padt, Hateboer ('68 Van der Laan), Botteghin, Kapelhof, Van Nieff ('81 Arias), Antonia, Hiariej, Kieftenbeld ('68 Mahi), Chery, Hoesen, De Leeuw

Boer zoekt bier: Foto's vanaf thuisvak

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 13 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  5 1-1 (0-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.61. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.