PSV wint eerste topper van de week: 2-0 tegen FC Twente

14 december 2014
-
-

PSV is de laatste speelweek van de competitie uitstekend begonnen. In het Philips Stadion werd FC Twente met 2-0 verslagen. Luuk de Jong en Georginio Wijnaldum waren de doelpuntenmakers.

PSV begon goed aan de wedstrijd en kreeg direct mogelijkheden om op voorsprong te komen. De beste kans was na een kwartier echter voor FC Twente dat spits Borven zag missen. PSV was daarna trefzekerder. De Jong kopte, gehinderd door Bjelland, raak achter de nieuwe FC Twente doelman Stevens. Op slag van rust werd het 2-0 toen Wijnaldum na een mooie aanval van PSV de voorsprong verdubbelde.

Na rust had FC Twente meer balbezit, maar kwam PSV door de twee doelpunten voorsprong eigenlijk nooit echt in gevaar. PSV knokte voor elke meter en gaf daardoor niet al teveel weg. Bij de spaarzame kansen tegen stond Jeroen Zoet, net als in de eerste helft, uitstekend te keepen.

Wijnaldum: 'feller en voetballend beter'

PSV begon de zware week met een 2-0 zege op FC Twente. Na afloop werd Georginio Wijnaldum uitgeroepen tot Man of the Match. '2-0 is mooi. We hadden kansen om meer te scoren. Als je wint, kijk je niet zo snel naar de gemiste kansen. Maar in moeilijke wedstrijden kan dat je wel nekken. We waren vandaag feller en wonnen meer duels. Voetballend waren we ook beter. In de tweede helft had FC Twente wel het betere veldspel, alleen hadden wij meer kansen,' zo gaf hij aan voor de camera van Fox Sports.

'Dat we nu een zwaar programma hebben is normaal voor ons. Het is juist lastig als je soms wel en soms niet midweeks speelt. Ik ben uitgeroepen tot Man of the Match? Misschien omdat ik heel hard gewerkt heb? Ik weet dat ik beter kan. Dat moet ik komende wedstrijd dan maar laten zien.'

Cocu: 'met zijn allen geknokt om zege binnen te halen'

Phillip Cocu kwam als een tevreden coach voor de camera van Fox Sports. 'Dit was een hele belangrijke overwinning. Zeker in deze week is het gewoon prettig zo'n zege te behalen op FC Twente. We hebben met zijn allen geknokt om de zege binnen te halen. In de slotfase waren een paar spelers op en moest ik nog een paar keer noodzakelijk wisselen,' zo zei hij met zere keel.

'In de eerste helft was het een gelijkopgaande strijd. Beide ploegen wilden vanuit balbezit voetballen. Wij waren effectief uit de kansen, daar had ik vooraf op gehamerd. In tweede helft begonnen wij slordig en brengen we de tegenstander door individuele fouten een beetje terug in de wedstrijd. Na die openingsfase werden we wakker en gingen we wat zakelijker spelen. Misschien wel iets te zakelijk. We speelden te snel de lange bal op Luuk de Jong en zochten niet de voetballende oplossing. Op het moment dat we dat wel deden, kwamen we wel goed door. FC Twente heeft veel balbezit gehad, maar echt veel kansen hebben ze daaruit niet gecreëerd.'

Opstelling FC Twente

Stevens, Martina, Bjelland, Schilder, Mokhtar ('60 Ould-Chikh), Ebecilio ('83 Miyaichi), Borven ('61 Engelaar), Ziyech, Corona, Bengtsson, Mokotjo

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  6 2-0 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.05. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.