PSV wint zenuwslopende topper: 4-3

17 december 2014
-
-

PSV heeft in een zenuwslopende topper uiteindelijk met 4-3 aan het langste eind getrokken. In de 93ste minuut schoot Memphis de winnende treffer binnen. Daarvoor had Luuk de Jong met drie goals de hoofdrol opgeëist.

PSV had het in de eerste twintig minuten heel moeilijk met de speelwijze van de Rotterdammers. Bruma en Rekik kwamen steeds een-op-een te staan met Kazim en Manu en hadden het daar heel moeilijk mee. Bruma zat er daarbij ook nog eens een paar keer naast. Bij een van die momenten profiteerde Manu. Hij schoot voor een leeg goal de bal te zacht in. De inglijdende Bruma leek voldoende tijd te hebben om de bal er alsnog uit te werken. Door het slechte veld gleed hij echter de bal er uiteindelijk zelf in. Feyenoord kreeg daarna de mogelijkheden op de tweede treffer.

In de 21ste minuut kantelde de wedstrijd. Eigenlijk uit het niets zette PSV een scherpe tegenaanval neer. De Jong zette buiten het zicht van de tegenstander Kongolo weg en kon vervolgens doorlopen. Vervolgens kreeg hij de bal op maat om de 1-1 te maken. Na de gelijkmaker had PSV het overwicht en leek de ploeg door te drukken naar de voorsprong. Wijnaldum (vrije kopbal via de grond op de lat) en Depay hadden de 2-1 moeten maken. Aan de andere kant bleef Feyenoord echter ook levensgevaarlijk en trof Kazim de paal. Vlak voor rust pakte Feyenoord opnieuw de voorsprong. Clasie zette El Ahmadi vrij, waarna de Marokkaan voor de 1-2 zorgde.

Na rust kwam PSV anders uit de kleedkamer. Verdedigend kwam de ploeg veel minder in de problemen. Aanvallend bleven Depay en Narsingh moeite houden om het verschil te maken. PSV had dat dit keer echter ook niet nodig. Het was Luuk de Jong die binnen vier minuten twee keer binnenkopte en de stand van 1-2 naar 3-2 bracht. PSV had vervolgens de controle en de wedstrijd moeten beslissen. Omdat de ploeg niet doordrukte tegen een fysiek leeggespeeld Feyenoord, bleef het een wedstrijd. In de slotfase ging Feyenorod er met vereende krachten nogmaals voor. Dat leverde prompt ook nog de gelijkmaker op. Vilhena kopte een voorzet door, waarna Kazim geheel vrijstaand kon binnenkoppen. Feyenoord ging vervolgens door voor de winnende treffer. Dat werd de ploeg fataal. Bij een slechte corner in de 93ste minuut profiteerde PSV via de zo kenmerkende omschakeling van de ploeg. De Jong stuurde invaller Jozefzoon weg. De buitenspeler bleef voor Vermeer heel rustig en stelde Depay in staat binnen te tikken.

PSV had het duel daarna onder controle, maar Wijnaldum (nonchalante lob) en Depay verzuimden de 4-2 te maken.Vlak voor tijd leek Kazim-Richards Feyenoord toch een punt te bezorgen,maar in de extra tijd besliste Depay anders.

'90 Nicolas Isimat-Mirin voor Jorrit Hendrix

Vermeer, Boulahrouz ('89 Te Vrede), Van Beek, Kongolo, Nelom, El Ahmadi, Immers, Clasie, Wilkshire ('66 Vilhena), Kazim, Manu ('76 Basacikoglu)

Boer zoekt bier: PSV - FeyenoordPSV BHS: GEKKENHUIS !!!

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  3 4-1 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 8.29. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.