PSV besluit 2014 met 5-0 zege op Eagles

20 december 2014
-
-

PSV heeft 2014 besloten met een eenvoudige zege op Go Ahead Eagles. In de vierde thuiswedstrijd in tien dagen tijd won de ploeg met 5-0. Memphis tekende voor twee treffers.

PSV zette in de eerste helft vol druk. Dat leverde na een kwartier succes op. Het was uiteindelijk Arias die in het strafschopgebied de bal kreeg en via een carambole op beide palen binnenschoot. Twee keer werd Go Ahead Eagles gevaarlijk in de tegenstoot. Lambooij was dichtbij de gelijkmaker met een kopbal op de lat. PSV kreeg aan de andere kant echter veel meer kansen. De ploeg verzuimde het duel al in de eerste helft af te maken. PSV kwam wel op 2-0 via een prachtige treffer van Memphis. De linksbuiten trok naar binnen en wist een dieptepass prachtig in de loop over de keeper van de Eagles heen te koppen.

In de tweede helft nam PSV gas terug. Slechts bij vlagen zette PSV druk. Go Ahead Eagles kreeg meer ruimte om te voetballen. De tegenstander wist echter nauwelijks iets te creëren. Op de momenten dat PSV aanzette werd het direct gevaarlijk. Tien minuten voor tijd viel de beslissende 3-0 toen Memphis kon binnentikken. In de slotminuten kwam er steeds meer ruimte en wisten Locadia en Jozefzoon de stand nog naar een ruime 5-0 te tillen.

Topscorerslijst: De Jong en Memphis gezamenlijk op derde plaats met 10 doelpunten

Na de eerste seizoenshelft staan Luuk de Jong en Memphis gezamenlijk op de derde plaats. Achter Kramer (ADO) en Uth (Heerenveen) met elf doelpunten, staat het tweetal derde met tien doelpunten.

Wijnaldum: '2014 mooi afgesloten'

Aanvoerder Georginio Wijnaldum was na afloop blij dat PSV 2014 met een zege wist te besluiten. 'Laatste drie wedstrijden gewonnen, We hebben 2014 zo wel heel mooi afgesloten,' zo laat hij weten voor de camera van Fox Sports. 'We hadden vooraf afgesproken dat we hetzelfde zouden brengen als tegen Feyenoord. Natuurlijk is het tegen een ploeg als Go Ahead moeilijker om je op te laden. Maar we moesten winnen om de zeges tegen FC Twente en Feyenoord een goed vervolg te geven en dat hebben we gedaan.'

'In de eerste helft hebben we 45 minuten vol druk gegeven. Dat was wel zwaar. Dat konden we niet belopen op het middenveld. Daarom hebben we in de rust afgesproken dan we niet continu zoveel druk meer hoefden te zetten. We konden uiteindelijk in de slotfase toch uitlopen.'

Cocu: 'hebben ons goed ontwikkeld in eerste seizoenshelft'

Phillip Cocu stond als een tevreden coach de pers te woord na afloop van de zege van PSV op Go Ahead Eagles. 'Het was een prima wedstrijd van onze kant. Na de 2-0 bij rust hebben we die stand gekoesterd in de tweede helft. De druk in de eerste helft heeft veel kracht gekost op een zwaar veld. Mede gezien het zware programma van de afgelopen weken zijn we in de tweede helft bewust wat ingezakt. Die afwisseling hebben we in de tweede helft goed toegepast. Daar had Go Ahead het wel moeilijk mee. We wisten dat er dan in de slotfase ruimte zou komen. Mooi dat de invallers dan nog voor de doelpunten zorgen.'

'We hebben ons goed ontwikkeld in de eerste seizoenshelft. We zijn vooral stabiel geweest. We zijn niet meer door de ondergrens gezakt. We hebben wel eens verloren, maar herpakten ons dan direct weer. Ook na Europese wedstrijden staan we er weer tegen een topper als FC Twente. Dat is een groot verschil met vorig seizoen. Dat heeft ook te maken met de ervaring die we vorig seizoen hebben opgedaan.'

Opstelling Go Ahead Eagles

Van der Hart, Nieuwpoort, Vriends, Schenk, Wijnaldum, Lambooij, Duits, Turuc, Rijsdijk ('70 Lewis), Kolder, Schalk

Boer zoekt bier: PSV - Go Ahead EaglesPSV BHS: PSV 5:0 GAE foto's

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 37 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  7 5-0 (2-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.20. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.