PSV blijft winnen: 3-1 tegen FC Utrecht

7 februari 2015
-
-

PSV blijft maar winnen. In het Philips Stadion was de ploeg met 3-1 te sterk voor FC Utrecht. PSV kon de zege echter opnieuw niet makkelijk over de streep trekken. Pas in blessuretijd besliste Memphis het duel definitief.

PSV had in de eerste helft een behoorlijk overwicht. Vanwege het lage baltempo kon PSV maar weinig open kansen creëren. Luuk de Jong kreeg wel een reeks kopkansen, maar hij kreeg de bal steeds net niet 1ekker voor zich. Aan de andere kant kreeg Janssen een kans na een fout van Memphis centraal op het middenveld.

Na rust kwam PSV scherper uit de kleedkamer. Binnen notime stond de ploeg op 2-0 voor. Eerst zorgde Memphis voor een assist waarop Narsingh uiteindelijk kon afronden. Vervolgens was hij zelf aan de beurt om een mooie aanval af te ronden met de 2-0. Toen Ayoub na 70 minuten iets tegendeed kwam de spanning weer terug aan de wedstrijd. FC Utrecht ging voor de gelijkmaker, waardoor PSV de ruimte kreeg. Dat leidde tot spanning in de wedstrijd. In blessuretijd besliste Memphis met een vrije trap door de muur de wedstrijd.

Memphis loopt uit op topscorerslijst

Memphis is met zijn twee doelpunten uitgelopen op de topscorersranglijst. Memphis heeft nu 15 doelpunten. Uth volgt met dertien treffers.Kramer en De Leeuw staan op 11 doelpunten.

Ranglijst: PSV kijkt met 15 punten voorsprong zondag naar Ajax

PSV heeft de voorsprong op de ranglijst op Ajax uitgebreid naar vijftien punten. Zondag kan het toezien of Ajax het uitduel tegen Go Ahead Eagles goed weet af te ronden en de marge weer kan terugbrengen naar twaalf.

Opstelling FC Utrecht

Ruiter, Markiet, Leeuwin ('81 Heerings), Letschert, Hardeveld, Janssen, Ayoub, Diemers, Duplan, Rubin ('67 Haller), Oar ('77 Barazite)

PSV BHS: Foto's PSV 3:1 FC UtrechtBoer zoekt bier: PSV - FC Utrecht

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.