Eenvoudige overwinning PSV in Deventer: 0-3

7 maart 2015
-
-

PSV heeft een hele eenvoudige zege behaald tegen Go Ahead Eagles. In Deventer werd het 0-3 voor PSV, een uitslag die al bij rust bereikt was. De Eagles speelden hun 1000ste eredivisiewedstrijd en hadden daar zaterdag een groot feest van gemaakt. Het hoofdmaal was echter voor de gasten. PSV was vooral in de eerste helft heer en meester en kon het in de tweede helft rustig uitspelen.

PSV speelde een uitstekende eerste helft in de Adelaarshorst. PSV was geconcentreerd en gaf de thuisploeg geen moment het gevoel dat het echt in de wedstrijd kon komen. Zelf kreeg het een legio aan mogelijkheden, voorin was het slordig om het duel al vroeg te beslissen. Memphis was twee keer dichtbij, maar hij vond doelman Van der Hart op zijn weg. Bij zijn derde poging was het wel raak. Bij een vrije trap vanaf zo'n 25 meter profiteerde hij van beweging in de muur van Go Ahead.

De 0-2 mocht Joshua Brenet zich toe-eigenen. Een lange rush van Brenet langs diverse spelers van de thuisclub eindigde uiteindelijk in een geplaatst schot welke Van der Linden ongelukkig in eigen doel werkte. Nog voor rust was het 0-3. Nadat Van der Hart een kopbal van Wijnaldum had gepareerd kon Andres Guardado met een volley zijn eerste treffer in dienst van PSV binnenwerken.

Na rust nam PSV gas terug. Aangezien Go Ahead Eagles het niet echt kon brengen, kon PSV de wedstrijd simpel uitspelen. PSV kreeg nog diverse goede mogelijkheden, maar had niet meer de echte drive om er een monsterscore van te maken.

Ranglijst: PSV 14 punten voor met duel meer gespeeld

PSV heeft zich na de twee nederlagen op rij herpakt. Na de zege op Go Ahead Eagles staat PSV weer veertien punten voor op Ajax met weliswaar wel een duel meer gespeeld. Ajax speelt zondag thuis tegen Excelsior.

Boer zoekt bier: Go Ahead Eagles - PSV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.