22 maart 2015
-
-

PSV is na de nederlagen tegen Zit en tegen Ajax ook tegen Feyenoord onderuit gegaan. In DE Kuip was Feyenoord voor het vijfde jaar op rij te sterk voor PSV. De ploeg ging veel te laat voetballen om de winst af te kunnen dwingen.

PSV begon heel matig aan de wedstrijd. In de eerste minuut kreeg Feyenoord al twee goede mogelijkheden. Na twaalf seconden had Lex Immers zelfs moeten scoren toen hij opeens vrijkwam na een scherpe pass binnendoor. Hij schrok zo van de kans dat hij hem verspeelde. PSV had na die scherpe openingsfase van Feyenoord moeite om in de wedstrijd te komen. Het duurde tot halverwege de eerste helft voordat PSV de eerste kans kon noteren. Vervolgens kreeg PSV kansen via Memphis en Maher. De laatste schoot van afstand op de lat. PSV had echter veel te weinig initiatief tegen een hardwerkend Feyenoord. De afvallende bal was veel te vaak voor de thuisploeg.

Na 59 brak Achahbar de matige wedstrijd open. Met een prachtige actie schoot hij de 1-0 onhoudbaar binnen achter Jeroen Zoet. De PSV keeper speelde een goede wedstrijd en wist zijn ploeg enkele keren van een grotere achterstand te behoeden. Toch moest hij toestaan hoe vier minuten later Achahbar opnieuw kon doeltreffen. In die fase liepen de Rotterdammers bijna over PSV heen. PSV had het even niet meer.

Het was Memphis die uit het niets opeens de aansluitingstreffer maakte. Waar hij eerder een kans oog in oog met Vermeer verprutste zorgde hij nu met een zwabberbal van afstand voor de 2-1. De aansluitingstreffer gaf PSV het geloof terug dat het mogelijk was om iets te halen in De Kuip. PSV ging eindelijk voetballen en op zoek naar de gelijkmaker. De kansen kwamen, maar dat gold evenzo aan de andere kant. Op de counter kreeg met name Boetius de kans om de wedstrijd definitief te beslissen. PSV slaag de er dit keer niet in om in de spannende slotminuten alsnog toe te slaan.

Vijfde nederlaag op een rij in De Kuip

De Kuip lijkt een onneembare vesting voor PSV. Inmiddels heeft PSV alweer voor de vijfde keer op een rij verloren in De Kuip. De laatste zege dateert van seizoen 2009/2010.

Wijnaldum: 'smet op mogelijke titel PSV'

Aanvoerder Georginio Wijnaldum noemde na afloop voor de camera van Fox Sports de nederlaag tegen Feyenoord wel een op een mogelijke titel van PSV. "Het is jammer dat we geen grote wedstrijden meer kunnen winnen. Tegen Feyenoord geven we het weg door op twee momenten niet op te letten. We hadden de wedstrijd in grote delen onder controle en kregen ook kansen op doelpunten, maar konden die mogelijkheden niet afmaken."

PSV had vooraf Kazim verwacht, maar werd verrast door een basisplaats voor Achahbar, de latere matchwinnaar. "Hij is een heel andere spits, heel gevaarlijk in de kleine ruimte. Na de 2-1 van Memphis Depay was het hopen dat de bal goed viel voor de gelijkmaker, maar dat gebeurde helaas niet."

Cocu: 'verschillen waren klein vandaag, het was geen topwedstrijd'

Voor Phillip Cocu was er aan de kant in De Kuip weinig te genieten. 'Ik vond het geen topwedstrijd, van beide kanten niet. Zij hebben uiteindelijk aan het langste eind getrokken. De verschillen waren klein vanmiddag. Maar groots was het niet. We begonnen niet scherp aan de wedstrijd. Dat was gewoon niet goed. Het duurde zo'n twintig minuten voordat we de eerste kans kregen. Dat zegt veel. Je weet dat je in zo'n wedstrijd alles uit de kast moet halen. Dat deden we niet.'

De tactische keuzes kwamen er in De Kuip niet uit. 'We kozen ervoor om de te voetballen hier, de aanval te kiezen. We wilden vanuit balbezit denken, maar dat gebeurde in de eerste helft helemaal niet. We hadden uiteindelijk nog een gelijkspel binnen kunnen halen. Dat zou ook een beter beeld van de wedstrijd hebben gegeven. Maar meer zat er voor ons ook niet in.'

Volgens de hoofdcoach is de nieuwe nederlaag het bewijs waarom hij er zo op hamert dat er nog niets beslist is. 'Het is vervelend dat we na het duel tegen Ajax deze ook verliezen. We hebben nog zes duels te gaan. Daarin moeten we resultaat gaan halen. We hebben altijd gezegd dat je het kampioenschap niet zomaar binnenhaalt. Dit is daarvoor ook het bewijs. Het antwoord moeten wij in de wedstrijd tegen FC Twente geven.'

Boer zoekt bier: Feyenoord - PSV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 5 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  5 2-0 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.22. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.