PSV zet grote stap richting de titel: 0-5 bij FC Twente

4 april 2015
-
-

PSV heeft in Enschede een enorme stap gezet richting de titel. 'Angstgegner' FC Twente werd met maar liefst 0-5 verslagen. De thuisclub speelde vanwege de aankomende halve finale van de KNVB beker met een veredeld B-elftal en had daarmee weinig in te brengen tegen PSV.

PSV begon voorzichtig aan de wedstrijd en gaf daarom FC Twente de kans om in de wedstrijd te komen. Dat leverde de thuisclub enige kansen op. Jeroen Zoet toonde echter aan waarom hij in het doel van PSV staat. Na de te voorzichtige openingsfase van PSV nam de ploeg de wedstrijd over. Vervolgens kon het zonder voluit te hoeven gaan al voor rust uitlopen naar 0-3.

Eerst was het Luuk de Jong die na een rebound enigszins gehinderd kon binnenschieten. Vervolgens kon Jeffrey Bruma uit een corner de 0-2 binnenkoppen. Op slag van rust was het aanvoerder Georginio Wijnaldum die met een droog schot voor de 0-3 zorgde.

Na rust kon PSV de wedstrijd simpel uitspelen. PSV hoefde niet echt en de thuisploeg kon niet. PSV kreeg nog diverse kansen om de score verder te laten uitlopen. Alleen Memphis had het vizier nog op scherp en zorgde met twee doelpunten voor de 0-5.

Na 10 jaar eindelijk weer een zege voor PSV in Enschede

Na tien jaar zonder zege in Enschede heeft PSV in competitieverband eindelijk weer eens weten te winnen uit bij FC Twente. Tegen een thuisploeg die vanwege de aankomende halve finale van de KNVB beker niet haar sterkste elftal aan de start begon, had PSV geen enkele moeite om naar een grote zege te spelen en de negatieve reeks te beëindigen.

Memphis en De Jong lopen uit op topscorersranglijst

Met hun doelpunten tegen FC Twente zijn Memphis en Luuk de Jong verder uitgelopen op de concurrentie voor de topscorersranglijst.

Ranglijst topscorers:
1. Memphis 19
2. De Jong 16
3. Kramer, Uth 14

Wijnaldum: 'ik ga ervan uit dat we kampioen worden'

Georginio Wijnaldum was na afloop tegenover Fox Sports blij dat PSV de traditioneel lastige horde tegen FC Twente had genomen. PSV ligt nu volledig op koers voor de titel, zo beaamde ook de aanvoerder. 'In het begin hadden we het moeilijk. We zetten wel goed druk en waren scherp, maar zij kregen een paar kansen. Daarna spelen we het goed uit en maken we al voor rust drie goals. In de tweede helft begonnen we niet goed en krijgen zij nog een kans. Dat moet er nog uit. Maar daarna konden we het goed uitspelen. Juist als de tegenstander met veel wissels speelt, moet je oppassen. Je moet dan juist iets extra's geven om onderschatting te voorkomen.'

'Ik was blij om weer terug te zijn bij PSV. Na de wedstrijd tegen Turkije had ik toch meer krediet verwacht van de bondscoach omdat iedereen minder speelde. Maar de coach maakte een andere keuze. Het is lekker om weer terug te zijn en alles te geven voor PSV. Ik ga ervan uit dat we kampioen worden. We willen als team elke wedstrijd alles geven. Als we gewoon naar onze kwaliteiten spelen worden we kampioen. Daar ben ik van overtuigd.'

Opstelling FC Twente

Stevens, Martina, Beijen, Andersen, Schilder, Ebecilio ('76 Gutierrez), Mokhtar ('62 Van der Heyden), Mokotjo, Kusk, Eghan ('63 Ould-Chikh), Miyaichi

15  4 0-3 (0-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.74. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.