PSV op drempel van titel na zege op PEC: 3-1

10 april 2015
-
-

PSV heeft vrijdagavond in het Philips Stadion met 3-1 gewonnen van PEC Zwolle. PSV creëerde een enorme reeks kansen, maar liet het tot het einde aan toe spannend. De ploeg zakte bij vlagen ver terug, waardoor de tegenstander in de wedstrijd kon blijven.

PSV begon uitstekend in de wedstrijd en had al na 20 minuten op een ruime voorsprong kunnen staan. Op dat momnt stond het 1-0 toen Georginio Wijnaldum profiteerde van een uitglijder van Sainsbury van PEC. Na een half uur kwam de tegenstander uit het niets op gelijke hoogte. De eerste kans werd direct benut door Van der Werff. PSV had het in de fase erna tot aan e rust moeilijk.

In de openingsfase na rust waren er kansen voor beide doelen te noteren. Drost kreeg de kans op de 1-2, maar Zoet was scherp. Aan de andere kant was Hahn de uitblinker. Hij kon echter niet voorkomen dat Joshua Brenet een werelddoelpunt maakte. Zijn eerste treffer in de eredivisie was er een om in te lijsten. Hij nam de bal op de borst aan en haalde vervolgens in een keer van zo'n 30 meter verwoestend uit. PSV kreeg daarna een reeks kansen, maar had het vizier niet op scherp. Hahn kreeg daarbij de mogelijkheid om uit te groeien tot Man van de Wedstrijd. Het duurde uiteindelijk tot de 94ste minuut alvorens Luuk de Jong de wedstrijd in het slot kon schieten.

PSV nu al de beste thuisploeg dit seizoen

PSV is nu al de beste thuisploeg dit seizoen. Twee thuiswedstrijden voor het einde kan PSV niet meer ingehaald worden door nummer twee Ajax. De Amsterdammers staan na 15 thuiswedstrijden zeven punten achter op PSV.

Ranglijst: PSV drie punten verwijderd van de titel

Met nog vier duels te gaan in de competitie is PSV nog slechts drie punten verwijderd van de titel. Zaterdag kan het al zover zijn als Ajax verliest van Heracles. Indien het zaterdag nog niet zover komt, mag PSV het volgende week thuis zelf afmaken tegen Heerenveen.

Ranglijst topscorers: Memphis en De Jong nr één en twee

Memphis Depay en Luuk de Jong strijden samen om de titel van topscorer van Nederland. Memphis leidt de topscorersranglijst momenteel met 19 treffers. Luuk de Jong volgt op de voet met 17 treffers. In de laatste vier duels kunnen ze het samen uitvechten.

[video] De Jong: 'volgende week zou het mooiste zijn'

[video] Zoet: 'volgende week kunnen we het afmaken en een heel mooi feest gaan maken'

Opstelling PEC Zwolle

Hahn, Van Polen, Van der Werff ('70 Broerse), Sainsbury, Van Hintum ('78 Nijland), Lam, Drost, Rienstra, Lukoki, Necid, Saymak ('68 Thomas)

PSV BHS: Bijna Kampioen !!Boer zoekt bier: PSV - PEC

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 9 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  5 3-1 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.14. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.