PSV laat het liggen in Breda: 2-2

6 mei 1935
-
-

PSV heeft in de derde competitiewedstrijd onnodig met 2-2 gelijkgespeeld tegen NAC Breda. Het scenario van de afgelopen weken leek zich weer af te spelen toen Mark van Bommel al in de eerste minuut met een mooi schot op de rand van het strafschopgebied de 0-1 binnenschoot. Vervolgens creeerde PSV nog een reeks kansen om de voorsprong te vergroten. En dat zonder dat de ploeg zich bovenmatige moest inspannen zoals de voorgaande wedstrijden. Het tweede doelpunt bleef uit en PSV zakte vervolgens verder weg omdat het de strijdlust en het vastzetten van de vorige wedstrijden niet opnieuw kon tonen. Of dat lag aan de zware wedstrijden van de afgelopen weken of PSV het gewoon niet opnieuw kon brengen is de vraag.

Daardoor kwam NAC weer terug in de wedstrijd. Tot vlak voor rust gaf PSV achterin niets weg. Twee minuten voor rust viel uit het niets een doelpunt voor NAC via Slot die plotseling volledig geheel vrijstond. Daarna geloofde NAC er opeens in en gooide het strijd in de wedstrijd. De minuten daarna waren voor NAC, net als vlak na rust. Via een vrije trap kon Zonneveld vervolgens prachtig maar tegen de verhouding in de 2-1 binnenschieten.

Daardoor werd het een geheel andere wedstrijd dan de voorgaande waarin alles meezat. PSV liet daarin zien dat het de wedstrijd wel weer naar de hand kon zetten. Terwijl NAC steeds verder terugmoest kon PSV toch voldoende goede kansen creeren om de winnende treffer te maken. Dat was dan een winstpuntje van deze wedstrijd, waarin de ploeg liet zien dat ook bij tegenslag een erin gelovende tegenstander de ploeg de tegenstander zijn wil op kan leggen en kansen creeren. In de 61ste minuut leidde dat tot de 61ste minuut die geheel vrijstaand inkopte. De keeper zat erbij maar kon hem niet meer uit het doel tikken.

In het restant creerde PSV nog diverse kansen, maar miste het net dat geluk om de punten alsnog mee naar Eindhoven te kunnen nemen.

Bekijk voor het wedstrijd verslag van minuut tot minuut de link hieronder naar het scorebord.

Eerste puntverlies van de topploegen voor PSV

Met de 2-2 in Breda heeft PSV als eerste van de topploegen puntverlies geleden. Ajax en Feyenoord kunnen morgen via winst op respectievelijk FC Utrecht (thuis) en Vitesse (uit) twee punten uitlopen op PSV.

Van Bommel: scheidsrechter had bal vrijgegeven

Mark van Bommel maakte na de wedstrijd nog even een bezoekje aan de kleedkamer van de scheidsrechter. Hij wilde even verhaal halen over zijn gele kaart. Volgens de lezing van de scheidsrechter had Van Bommel een vrije trap niet mogen nemen (hij legde hem opzij waarna Alex hard de scheidsrechter raakte die bezig was een speler van NAC naar achteren te dirigeren). Volgens Van Bommel had de scheidsrechter de bal al vrijgegeven maar zette hij vervolgens Zonneveld terug. "Volgens mij had hij hem vrijgegeven en zette hij daarna Zonneveld terug. Ik kreeg geel, dat zijn de nieuwe regels blijkbaar die ik niet wist. Ik weet niet beter dan dat je hem mag schieten als hij is vrijgegeven."

Van Bommel vond het gelijkspel onverdiend. "Het waren twee standaardsituaties waaruit we doelpunten tegenkregen, waarbij ik denk dat de tweede geen overtreding was."

Van Bommel gaf nogmaals uitleg over de situatie met Borussia Dortmund en zijn wens nu eens te komen tot een transfer naar het buitenland. Andere clubs als Borussia Dortmund lijken er concreet niet te zijn. De speler gaf aan er op grote lijnen uit te zijn, maar dat er nog een hoop kleine punten liggen die besproken moeten worden als de clubs eruit komen. Borussia lijkt voorlopig zijn laatste kans op een transfer te zijn. "Of iedereen moet mijn goal van vanavond gezien hebben" aldus een lachende Van Bommel.

Hiddink baalt van spelhervattingen

Hiddink was na afloop vooral boos over de tegendoelpunten, die wederom uit dode spelmomenten vielen. "Daar worden we dan toch weer door gefopt, want verder hebben we niks weggegeven. Wat met name irriteert, is dat die vrije trappen zo onnodig waren. Misschien hadden we in de slotfase de winnende moeten maken, maar NAC Breda heeft zich gewoon goed verweerd. Zo simpel is het."

Ongeregeldheden voor aanvang wedstrijd

Voor het begin van de Brabantse derby waren er ongeregeldheden bij het NAC-stadion. Tientallen NAC supporters leverde een gevecht met enkele tientallen PSV-fans. De ME moest tussenbeiden komen om beide groepen weer uit elkaar te houden. E?n PSV fan moest met een ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd. De politie deed vijf aanhoudingen. Vorige week kwam NAC met het bericht dat voetballend Nederland de ogen gericht heeft op de Bredase fans. Voor de NAC fans staat nu de autocombi naar Eindhoven op de tocht.

'88 Van der Eede voor Diba

Vroomshoop on Tour: Foto`s NAC-PSVDe Mortel On Tour: Gelijkspel in Breda...PSV Zuipsite: Foto's (2 reportages) NAC - PSV (ook vanaf B-side)
Acht on Tour: PSV weer met beide benen op de grond !BN/DeStem: Fotoalbum NAC-PSVNAC.nl: foto(s) NAC-PSV
NAC Breda FC: Foto's NAC-PSVNACForever: Foto's NAC-PSVDe Rat: Foto's NAC-PSV
PSV.nl: Fotoverslag NAC Breda-PSV PFU: wedstrijdfoto's van NAC - PSV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.