Verdiende 3-1 zege voor PSV in topper tegen Feyenoord

30 augustus 2015
-
-

PSV heeft in de topper tegen Feyenoord een verdiende zege behaald. In het Philips Stadion was PSV ondanks of misschien wel dankzij een vroeg eigen doelpunt van Bruma lang de bovenliggende partij. Uiteindelijk won PSV met 3-1, een zege die broodnodig was na het eerdere puntenverlies in de competitie.

PSV kreeg kort voor de wedstrijd de eerste tegenslag te verwerken. Poulsen zou weer eens in de basis maar kreeg in de warming-up last van zijn Kuyt. De veelbekritiseerde Brenet moest vervolgens starten.

Feyenoord begon goed aan de wedstrijd en kwam al na vier minuten op voorsprong. Nadat Basacikoglu Brenet te slim af was, werkte Bruma de bal met zijn knie hard in eigen doel. Na dat moment had Brenet overigens de rest van de wedstrijd wel goed zicht op zijn tegenstander Basacikoglu.

PSV herpakte zich na de tegenslag en ging gedreven op zoek naar de gelijkmaker. PSV hield Feyenoord lang onder druk en gaf achterin nauwelijks iets weg. De kansen op de gelijkmaker kwamen al snel. De Jong had moeten scoren, maar hij schoot over. In het vervolg groeide Vermeer uit tot uitblinker met reddingen op onder meer Lestienne en Narsingh. Acht minuten voor rust viel eindelijk de verdiende gelijkmaker. Lestienne kreeg de bal van Propper en wist dit keer wel beheerst in de verre hoek te schieten.

Vier minuten na rust kwam PSV op 2-1. Arias liep weg uit de rug van Kuyt. Hij pakte een voorzet knap uit de lucht en schoot vervolgens gecontroleerd binnen. In het laatste half uur vloeide de kracht bij PSV een beetje weg. De ploeg moest daardoor terug en Feyenoord ging op zoek naar de gelijkmaker. Tot drie keer toe redde Jeroen Zoet uitstekend en voorkwam hij de tegentreffer. Kansloos was hij toen Isimat een bal van Kuyt van richting veranderde, maar de paal voorkwam een tweede eigen doelpunt.

Met Hendrix in het veld voor Maher kreeg PSV wat meer controle. Dat leverde prompt ook de 3-1 op. Propper werd licht geraakt en ging in het strafschopgebied onderuit. Kuipers gaf op aangeven van de grensrechter de penalty. Invaller Locadia was er vervolgens als de kippen bij. Hij eiste de penalty op en besliste vervolgens de wedstrijd door de bal onberispelijk binnen te schieten.

PSV stijgt naar zesde plaats op de ranglijst

PSV is door de zege in de topper tegen Feyenoord naar de zesde plaats op de ranglijst gestegen. Koploper Ajax heeft nog een voorsprong van vier punten op PSV. Heracles, Feyenoord en Roda JC hebben allen één punt meer. PEC Zwolle heeft net als PSV acht punten maar een beter doelsaldo.

1200ste overwinning voor PSV in eredivisie

PSV behaalde met de zege op Feyenoord haar 1200ste overwinning in de eredivisie.

[video] Luuk de Jong blij met de veerkracht die PSV toonde tegen Feyenoord

PSV fans steken Lodewijks hart onder de riem

PSV fans hebben in de 68ste minuut voormalig doelman Patrick Lodewijks een hart onder de riem gestoken. Met een geëmotioneerde Lodewijks op de tribune werd een spandoek ontrold om steun te betuigen en klonk een minuut lang applaus. Er werd gekozen voor de 68ste minuut verwijzend naar het geboortejaar van de overleden vrouw van de voormalig doelman van PSV.

Cocu: '90 minuten alles gegeven'

Phillip Cocu had direct na afloop voor de camera van Fox Sports vooral complimenten voor de inzet van zijn ploeg. 'Het was enorm warm. Vooral PSV heeft na de achterstand heel veel moeten brengen om na de vroege achterstand de wedstrijd om te keren. We hebben geleerd van het duel tegen Heerenveen en 90 minuten alles gegeven in deze hitte. Daar moet ik de complimenten voor geven. Dat verklaart de laatste fase ook wel waarin het eigenlijk overleven was voor ons. We moesten vandaag winnen en dat is gelukt. Ik ben heel blij met deze overwinning.'

Pröpper: 'werd uit balans gebracht'

Aan Feyenoord-zijde was er veel te doen over de penalty die PSV kreeg, waardoor de wedstrijd uiteindelijk besliste. Eljero Elia was witheet van woede en gaf aan Davy Pröpper absoluut niet geraakt te hebben. Voor de camera van Fox Sports liet de middenvelder van PSV weten dat hij een moment wel degelijk uit balans werd gebracht. 'De scheids kon hem geven.'

Scheidsrechter Kuiper was na afloop diezelfde mening toegedaan. Hij was in de wedstrijd afgegaan op zijn grensrechter. Na het zien van de beelden sprak hij over een 'makkelijk gegeven' penalty. "Het was geen klip en klare strafschop." Spijt had hij echter niet. "Er was een contactmoment waardoor Propper uit balans raakt."

Locadia: 'ik had iets recht te zetten'

Jurgen Locadia revancheerde zich door met zijn benutte penalty de wedstrijd te beslissen. "Het was zwaar. Ik zag het echt niet meer zitten. Soms heeft een jonge speler dan een zetje nodig. Ik heb veel gesproken met mijn zaakwaarnemer en PSV. Het was een heel moeilijk gesprek met Cocu, maar uiteindelijk zijn we tot elkaar gekomen. Hij heeft ook het vertrouwen in me uitgesproken. Dat is nu afgesloten."

Na de moeilijke periode mocht hij tegen Feyenoord invallen. Toen Kuipers naar de stip wees voor de penalty, was de spits er als de kippen bij. "Ik vond dat ik iets recht te zetten had. Ik keek Guardado recht in de ogen en zei dat ik hem wel zal nemen. Als je de week zo mag afsluiten, is dat alleen maar mooi. Het is toch een soort beloning of bekroning. Het laat denk ik wel zien dat ik wel sterk in mijn schoenen sta." Locadia kuste vervolgens voor de fans het PSV logo. "Soms moet je de liefde tonen," aldus een lachende Locadia.

Boer zoekt bier: PSV - FeyenoordPSV BHS: Fotoverslag PSV 3:1 Feyenoord

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 30 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  7 3-1 (1-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.69. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.