15 september 2015
-
Champions League
-

PSV heeft de rentree in de Champions League bekroond met een absolute sensatie door Manchester United te verslaan. In een kolkend Philips Stadion werd het 2-1 voor de ploeg van Phillip Cocu via doelpunten van Hector Moreno en Luciano Narsingh.

Manchester United was de sterkere ploeg in het Philips Stad. De tegenstander had met zo'n 60% balbezit een duidelijk overwicht. Zeker in de reactie was PSV echter gevaarlijk en kreeg het mogelijkheden. Het was uitgerekend Memphis die de score opende. Memphis was Arias en Bruma te slim af en schoof vervolgens onder Zoet binnen. Vlak voor rust kwam een strijdlustig PSV op gelijke hoogte. Moreno kopte uit een corner via het hoofd van Blind binnen. Domper in de eerste helft was de dubbele beenbreuk voor Luke Shaw na een tackle door Moreno. Shaw werd lang op het veld behandeld, waardoor er uiteindelijk acht minuten aan blessuretijd bijkwam.

Na rust kreeg PSV het moeilijker. Maar via de counter kwam de ploeg wel op voorsprong. Lestienne zorgde met zijn tweede assist voor een prachtige voorzet op Luciano Narsingh, die knap via de grond binnenkopte. Manchester United drong aan en kreeg kansen op de gelijkmaker. De ploeg van Louis van Gaal was echter niet scherp voor de goal en trof ook Jeroen Zoet enkele malen op haar weg. Aan de ander ekant kreeg PSV ook kansen om de wedstrijd definitief te beslissen. Met name Luuk de Jong was dichtbij, maar hij schoot over.

PSV wist vervolgens met kunst en vliegwerk Manchester United van het doel te houden en gedragen door de PSV fans de punten over de streep te trekken.

PSV direct koploper in de CL poule

Na e e n speelronde is PSV koploper in de Champions League poule. In de andere wedstrijd won VfL Wolfsburg thuis met 1-0 van CSKA Moskou.

PSV pakt winstpremie van 1,5 miljoen euro

Een leuke bijkomstigheid is dat PSV direct ook de eerste winstpremie in de Champions League binnen heeft gehaald. Voor een winstpartij wordt dit jaar maar liefst 1,5 miljoen euro uitgekeerd, voor een gelijkspel de helft.

Opstelling Manchester United FC

De Gea, Darmian, Smalling, Blind, Shaw ('24 Rojo), Young ('86 Valencia), Herrera ('75 Fellaini), Mata, Schweinsteiger, Memphis, Martial

Boer zoekt bier: PSV - Man UnitedPSV BHS: Foto's PSV 2:1 Man. Utd

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 30 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  7 2-1 (1-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 8.74. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.