PSV herpakt zich te laat in Moskou: 3-2 nederlaag

30 september 2015
-
Champions League
-

PSV is in de tweede groepswedstrijd in de Champions League met 3-2 onderuit gegaan in Moskou. In een duel dat twee gezichten kreeg, stevende PSV in de eerste helft af op een pijnlijke afstraffing. De ploeg herpakte zich na rust.

PSV had het zeer moeilijk in de eerste helft. Zodra de Russen aanzetten wist PSV daar nauwelijks mee om te gaan. In balbezit wisten de spelers elkaar tot halverwege de helft van de Russen nog aardig te vinden. Daar waar de Russen drukzetten ging het echter mis. Het leverde onrust en teveel balverlies op. Al na zeven minuten kwam PSV op achterstand. Na een corner bleef de bal liggen waarna Musa het scherpst was en al vallend kon binnentikken. Het werd vervolgens 2-0 toen Doumbia een voorzet geheel vrijstaand uitstekend kon binnenkoppen achter Jeroen Zoet. Diezelfde Doumbia had even later ook de 3-0 kunnen maken. Die 3-0 zou er later toch komen toen Zoet een penalty veroorzaakte. De strafschop was makkelijk gegeven, de aanvaller liet zich nadrukkelijk tegen de komende Zoet vallen. Vlak voor rust kregen de Russen nog een penalty. Arias ging op de voet van zijn tegenstander staan in de hoek van het strafschopgebied. De tweede penalty werd door Doumbia overgeschoten.

De tweede helft leek aanvankelijk van hetzelfde laken een pak te worden. Jeroen Zoet PSV moest redden van een grotere achterstand. De Russen namen echter gas terug, waardoor PSV in de wedstrijd kon komen. PSV kon daardoor een linie opschuiven. Het middenveld kwam daardoor dichter op de aanval te staan, waardoor PSV voorin gevaarlijker kon worden. Daar waar Narsingh en Maher nog kansen hadden laten liggen was het na een uur spelen wel raak. Maher ging goed door en schoof de bal goed voor op Lestienne. De Belg tikte de 2-1 binnen. Nog geen tien minuten later had hij ook zijn tweede erin liggen. Van de rand van het strafschopgebied schoot Lestienne, tussen twee Russen in, binnen, opnieuw na een assist van Maher.

PSV ging vervolgens op zoek naar de 3-3. Hoewel de Russen op de counter ook gevaarlijk bleven had PSV de overhand. In de 81ste minuut leek de opmars van PSV gestuit toen Arias zijn tweede geel en dus rood kreeg in een poging zijn tegenstander te stoppen van een uitbraak. Met tien man zou PSV echter alsnog de mogelijkheden krijgen op de gelijkmaker. Pereiro was het dichtst bij, zijn schot ging over.

Ranglijst: PSV op doelsaldo koploper in de poule