Merkwaardige 3-6 zege PSV

31 oktober 2015
-
-

In een hele merkwaardige wedstrijd in Doetinchem heeft PSV uiteindelijk met 3-6 gewonnen van De Graafschap. PSV was voor rust heer en meester. De ploeg kwam met 0-3 voor, waar een veel ruimere voorsprong op zijn plaats was. PSV liet de tegenstander daarna terugkomen tot 3-3, alvorens alsnog met 3-6 te winnen.

PSV had 44 minuten lang geen kind aan De Graafschap. PSV was scherp en kreeg kans op kans. Al na drie minuten was het raak toen Davy Propper profiteerde van een inschattingsfout bij zijn broer Robin. Gezien de kansen duurde het nog lang tot de 19e minuut alvorens Anders Guardado uit een prachtige vrije trap de 0-2 binnenschoot. Het was Propper die na een half uur spelen de wedstrijd definitief leek te beslissen. Niets was echter minder waar. In de 44ste minuut kreeg De Graafschap een cadeautje van de matig fluitende Nijhuis. Hij weigerde achtereenvolgens af te fluiten bij gevaarlijk spel tegen Bruma en vervolgens een overtreding op Guardado. Driver kon vervolgens de 1-3 binnenschieten.

Zelfs na rust waren enkele spelers nog met de scheidsrechter bezig over de onterechte tegentreffer. PSV was vervolgens niet bij de les en liet de hekkensluiter van de eredivisie op ongelofelijke wijze terugkomen naar 3-3. Pas na de gelijkmaker kreeg de ploeg de zaken weer op orde. Snel schoot aanvoerder Luuk de Jong zijn ploeg naar 3-4. Even later was er echter toch weer een moment, waarbij De Graafschap in een scrimmage drie goede kansen op rij kreeg, Zoet redde daarbij uitstekend.

Pas vijf minuten voor tijd kon PSV de zege definitief veiligstellen toen Narsingh rustig bleef en uit de rebound de 3-5 binnenwerkte. Invaller Pereiro mocht voor het doelsaldo ook de 3-6 nog maken in de knotsgekke wedstrijd.

Uitslag: 3-6 (1-3)

0-1 Davy Pröpper ('3)
0-2 Andres Guardado ('19)
0-3 Davy Pröpper ('31)
1-3 Driver ('45)
2-3 Bannink ('50)
3-3 Kabasele ('64)
3-4 Luuk De Jong ('67)