PSV wint 1000ste thuisduel in eredivisie met 3-1 van FC Utrecht

8 november 2015
-
-

PSV heeft zondagmiddag in het Philips Stadion de duizendste thuiswedstrijd in de eredivisie met 3-1 gewonnen van FC Utrecht. In een aantrekkelijke wedstrijd trok PSV verdiend aan het langste eind.

PSV begon scherp aan de wedstrijd en kwam na twee minuten verdiend op voorsprong. Jeffrey Bruma had toen al op de paal gekopt. Vervolgens werd de bal opnieuw ingebracht door Andres Guardado, waarna Hector Moreno uitstekend binnenschoot. PSV ging fel en scherp door op zoek naar de tweede treffer. PSV kreeg diverse grote kansen op die 2-0. De treffer bleef echter uit, waarna PSV wat inzakte. Het gaf FC Utrecht vertrouwen om voor eigen kansen te gaan. De tegenstander ging steeds beter spelen in het verloop van de eerste helft. Het zorgde voor een aantrekkelijke wedstrijd.

Direct na rust trof FC Utrecht na enkele pogingen doel via Ramselaar. Dat gebeurde in een mindere fase van PSV. FC Utrecht kreeg zelfs zicht op de 1-2. Met Hendrix voor Maher en Pereiro voor Narsingh bracht Cocu meer controle en energie in het spel van de Eindhovenaren. Het leverde vervolgens prompt de 2-1 op. Het was Pereiro die binnen een paar minuten na zijn invalbeurt het overzicht behield en Santiago Arias in staat stelde binnen te schieten. PSV leek het vervolgens uit te spelen toen PSV makkelijk aan een penalty kwam na een vermeende handsbal. Luuk de Jong schoot echter niet scherp genoeg in en zag zijn inzet gestopt door doelman Ruiter. Even later maakte de aanvoerder zijn fout zelf goed door van dichtbij de bal wel hard binnen te schieten. Met de 3-1 was het duel dit keer wel gespeeld in het Philips Stadion.

De Jong tekent voor dertigste eredivisiedoelpunt voor PSV

Nog geen anderhalf jaar na zijn komst bij PSV tekende Luuk de Jong al voor zijn dertigste eredivisiedoelpunt in dienst van PSV. De laatste speler die daar nog minder tijd voor nodig had was Ruud van Nistelrooy in 1999.

PSV mist zeven van de laatste elf penalties

PSV lijkt nadrukkelijk een penaltysyndroom te ontwikkelen. De ploeg miste inmiddels zeven van de laatste elf penalties op rij. Tegen FC Utrecht was het opnieuw Luuk de Jong die op een 2-1 stand niet wist doel te treffen vanaf de penaltystip. Het was al zijn derde penaltymisser.

Opstelling FC Utrecht

Ruiter, Klaiber ('88 Leeuwin), Van der Maarel, Letschert, Conboy, Ramselaar, Strieder, Ayoub ('73 Diemers), Joosten ('88 Peterson), Haller, Barazite

PSV BHS: Fotoverslag PSV 3:1 FC UtrechtBoer zoekt bier: PSV - FC Utrecht

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 74 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  7 3-1 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.74. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.