Tiental PSV knokt zich naar kwartfinale beker: 2-3 bij Heracles

16 december 2015
-
KNVB Beker
-

PSV heeft woensdagavond een zwaarbevochten zege behaald op het kunstgras van Almelo. De ploeg speelde zo'n 40 minuten met tien man door een rode kaart van doelman Pasveer en knokte zich met een tiental van een 2-1 achterstand terug naar een 2-3 zege.

PSV had het in de eerste twintig minuten lastig met de tegenstander en het veld. De ploeg had duidelijk moeite de strijdwijze aan te passen aan de omstandigheden. Halverwege de eerste helft kreeg de ploeg door hoe de ploeg op dit veld onder Heracles uit kon voetballen. Vervolgens kwam PSV beter in de wedstrijd en was het gevaarlijker. Toen stond PSV al met 1-0 achter door een doelpunt van Bel Hassani nadat Guardado zo man had laten lopen. Tien minuten voor rust kwam PSV niet onverdiend langszij. Het was Jurgen Locadia die een vrije trap prachtig gekruld binnenschoot.

Vlak na rust sloeg het noodlot toe. Een slechte terugspeelbal van Schaars zorgde ervoor dat doelman Pasveer uit moest komen. Op de rand van het strafschopgebied zocht Tannane hem op. Of Pasveer hem daadwerkelijk raakte bleef uit de beelden onduidelijk. De keeper moest er met rood vanaf en Tannane mocht aanleggen voor de penalty. Nadat PSV met een man minder verder moest zorgde Tannane via de penaltystip ook nog eens voor de 2-1.

Met tien man was PSV minimaal zo gevaarlijk als de thuisclub. Twintig minuten voor tijd voerde PSV de druk verder op. het leverde prompt de gelijkmaker op. Castro werd onder druk gezet en nadat hij vervolgens direct weer een voorzet op zich af zag komen stond hij verkeerd en duwde hij de bal in eigen doel. Met tien man bleef PSV in de slotfase het gevaarlijkst. Cocu zette nog extra aan op de zege door bij het uitvallen van Schaars aanvallend te wisselen met Jozefzoon. Ondanks de man meer werd de thuisploeg steeds benauwder. Dat betaalde zich uiteindelijk uit toen Locadia in de 92ste minuut de winnende binnenschoot.

Bruma valt geblesseerd uit

PSV verloor in het bekerduel naast Remko Pasveer (rode kaart voor neerhalen doorgebroken speler) ook Jeffrey Bruma. De centrale verdediger liep na een duel met Weghorst enkel en achillespeesklachten op. De ernst van de klachten is op dit moment nog niet bekend.

Locadia geeft credits voor doelpunten aan Nilis

Jurgen Locadia was in het bekertoernooi opnieuw het goudhaantje voor PSV. Sinds zijn debuut is er geen speler in Nederland die zoveel scoorde als Locadia in het bekertoernooi, zo wist statistiekenbureau Optajohan te melden. 'Ze zaten er lekker in,' zo gaf de aanvaller met een glimlach aan bij Fox Sports. Locadia gaf daarbij de credits voor zijn mooie schoten aan Luc Nilis. 'In het verleden probeerde ik de ballen altijd zo hard mogelijk te schieten.' Nilis leerde hem met de binnenkant van zijn voet te schieten en dat een schot met 80% geplaatst schieten soms beter is.

Opstelling Heracles Almelo

Castro, Droste, Te Wierik, Zomer ('37 Vujicevic), Fledderus, Bruns ('69 Van Ooijen), Pelupessy, Bel Hassani, Tannane, Weghorst, Gosens

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 10 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  5 2-4 (1-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.79. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.