PSV wint met 1-3 bij Excelsior

27 januari 2016
-
-

PSV heeft midweeks goede zaken gedaan. na het gelijkspel van Ajax wist PSV op Woudestein met 1-3 te winnen van Excelsior.

PSV kwam al snel op voorsprong in Rotterdam. Na acht minuten had Luuk de Jong de 0-1 er in liggen, opnieuw op aangeven van assistkoning Andres Guardado. Het was Excelsior echter dat de beste kansen kreeg. De Rotterdammers waren ondanks een overwicht van PSV minimaal zo gevaarlijk, maar kwamen niet tot scoren.

Na rust tapte PSV uit een ander vaatje. PSV had de wedstrijd toen wel onder controle. Het leverde al snel de 0-2 op. Hendrix kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied en schoot prachtig in de verre hoek binnen. Vervolgens passeerde Narsingh vanaf links buitenom zijn tegenstander en schoot prachtig binnen. PSV verzuimde alleen aan het doelsaldo te werken en Excelsior op een grotere achterstand te zetten. In de 90ste minuut kreeg PSV zelfs nog een tegentreffer om de oren toen Van Weert en Bruma de bal beiden probeerden te raken en in het doel gleden.

Ranglijst: PSV profiteert optimaal van gelijkspel Ajax

PSV is door de 1-3 zege op Excelsior koploper Ajax tot op één punt genaderd. De Amsterdammers hebben daar bovenop wel doelsaldo van +7 ten opzichte van PSV. Komende zaterdag speelt PSV thuis tegen De Graafschap. Zondag volgt Ajax met een uitduel bij Roda JC.

Ranglijst:
1. Ajax 48 (47-11)
2. PSV 47 (51-22)

Opnieuw nieuw clubrecord voor PSV

PSV heeft weer een nieuw record te pakken. De 0-1 van De Jong tegen Excelsior betekende dat PSV voor de 24e uitwedstrijd op rij weet te scoren, een verbetering van het oude record dat op 23 stond, behaald in de periodes 1973-1975 en 2014-heden. De laatste keer dat PSV in een uitwedstrijd in de competitie niet tot scoren wist te komen was op 28 september 2014, tegen SC Heerenveen (1-0).

Opstelling Excelsior

Kurto, Bovenberg, Fischer, Drost, Karami, Bruins ('71 Van Mieghem), Kruys ('71 Vermeulen), Stans, Kuwas, Van Weert, Auassar

Boer zoekt bier: Excelsior - PSV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 35 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  7 1-3 (0-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.67. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.