Schitterende doelpunten brengen 0-4 zege op H'veen

25 september 2004
-
-

PSV heeft voorafgaand aan het Champions League duel met Panathinaikos met 4-0 gewonnen van SC Heerenveen. Scheidsrechter Luinge speelde daar een belangrijke rol in. Nadat hij in de eerste helft vaak bekritiseerd werd vanuit PSV hoek zorgde hij via een rode kaart vlak voor rust voor Rzasa (tweede keer geel) voor de omslag. Tot die tijd had PSV het moeilijk met Heerenveen en kon het geen potten breken. Na rust liep PSV tegen 10 Friezen tot maar liefst 4-0 uit. De vier doelpunten kwamen tot stand uit zo'n vijf kansen. Stuk voor stuk waren de doelpunten van achtereenvolgens Lucius, Farfan en twee keer Vennegoor of Hesselink van prachtige schoonheid.

Bekijk ook het verslag tijdens de wedstrijd via de link hieronder naar het scorebord.

PSV blijft alleen koploper door zege

Door de 4-0 zege op SC Heerenveen blijft PSV alleen koploper in de Nederlandse eredivisie. Achtervolger Feyenoord won met 0-4 in RBC en blijft dus op drie punten staan. Ajax dat pas twee minuten voor tijd op 1-0 kwam tegen Roda JC blijft tweede op twee punten van PSV.

Hiddink: Heerenveen niet echt gevaarlijk

Guus Hiddink maakte zich na het matige duel tegen Heerenveen niet echt zorgen over PSV. "Als we definitief slordig zouden zijn geweest, dan zou ik me meer zorgen maken. Heerenveen loerde op de counter. maar de Friezen waren ook niet echt gevaarlijk. Wij hadden ook geen macht vanavond. De wedstrijd ging eigenlijk gelijk op. Na de rode kaart hebben we het met 11 tegen 10 heel goed uitgespeeld."

Vennegoor met zes uit zes topscorer

Vennegoor of Hesselink is na zijn twee goals met zes doelpunten uit zes duels topscorer van de eredivisie. Hij deelt die positie met de jonge Kalou van Feyenoord die zaterdagavond ook twee keer scoorde. Kuyt, ook van feyenoord, volgt op een derde plaats met vijf goals.

Stadionspeaker moest ingrijpen

De stadionspeaker heeft het PSV publiek vlak voor rust tot bedaren moeten brengen. Scheidsrechter Roelof Luinge werd de 1e helft voor van alles en nog wat uitgemaakt omdat hij warrig floot en schandalig inconsequent was bij de gele kaart van aanvoerder Mark van Bommel. Bij een aanslag op Farfan weigerde Luinge geel te geven. De eerstvolgende lichte overtreding aan PSV-kant werd w?l gelijk bestraft met geel. Toeval of niet net aan diegene die de scheidsrechter aangesproken had. Na de oproep van de speaker ging het publiek over op "Luinge is een nare man" en na de rode kaart cynisch op "We love you Luinge, we do". De 2e helft floot Luinge minder inconsequent en waren er geen beledigende spreekkoren meer te horen.

Friezen zonder problemen op PSV-vakken

Omdat er zo weinig Heerenveen-supporters naar Eindhoven waren afgereisd, was er geen catering in het bezoekersvak. In de rust werden de 2 deuren tussen bezoekersvak en PSV-vakken op West 2e ring opengezet. Zonder enige problemen hebben de Heerenveen supporters eten en drinken kunnen halen bij de Dug-Out op het PSV-vak. Zelfs het non-evenementen bier mocht mee teruggenomen worden op het bezoekersvak.

'71 Samaras voor Huntelaar

Acht on Tour: PSV weinig geen probleem met 10 man heereveenVroomshoop on Tour: Foto`s PSV-HeerenveenPSV Zuipsite: Foto's Roelof Luinge show deel III
De Mortel On Tour: Guus - Theo: 0 - 1PSV on Tour: PSV - HEERENVEEN

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door ??n van de deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.