Eindelijk weer eens zege PSV bij Roda: 0-3

16 april 2016
-
-

PSV heeft eindelijk weer eens weten te winnen van 'angstgegner' Roda JC. PSV had eigenlijk weinig te vrezen en won uiteindelijk verdiend met 0-3.

PSV kwam al na tien minuten op voorsprong. Jetro Willems kon in twee keer voorzetten en zag dat Luuk de Jong hem binnenkopte, waarmee hij de gouden combinatie weer herstelde. PSV speelde vanaf dat moment eigenlijk een gewonnen wedstrijd. Zonder echt voluit te gaan had PSV de controle over de wedstrijd. In het vervolg van de eerste helft liet PSV het na om verder uit te lopen en de wedstrijd al te beslissen.

Door de kleine achterstand kon Roda JC in de tweede helft met vereende krachten wat spanning terugbrengen in de wedstrijd. Na een uur spelen maakte Luuk de Jong met zijn tweede kopdoelpunt een einde aan de wedstrijd. PSV kreeg daarna de ruimte om verder uit te lopen. De ploeg speelde het vrij onzorgvuldig uit. Er zou uiteindelijk nog slechts één doelpunt bijkomen. Vanaf een meter of achttien schoof Davy Propper de bal met een geplaatst schot in de verre hoek.

PSV pakt koppositie en legt druk weer bij Ajax

PSV heeft door de zege de koppositie weer teruggepakt. De ploeg legt daarmee de druk weer bij Ajax, dat zondag tegen FC Utrecht speelt. PSV heeft nu één punt voorsprong en een doelsaldo van -6 ten opzichte van Ajax.

De Jong eerste speler in eredivisie met 11 kopdoelpunten sinds Huntelaar

De Jong met 42 eredivisiedoelpunten nu in top 30 PSV naast Ronaldo

Nieuw clubrecord voor PSV met doelpunt in 29ste uitduel op rij

PSV heeft een nieuw clubrecord neergezet door in het 29ste uitduel op rij te scoren. Sowieso heeft PSV een mooie uitreeks. De laatste acht duels op rij uit werden gewonnen.

De Jong ziet ondanks 2 doelpunten Janssen verder uitlopen op topscorersranglijst

Luuk de Jong ziet ondanks zijn twee doelpunten tegen Roda JC de kansen op de topscorerstitel slinken. Vincent Janssen scoorde zaterdagavond maar liefst vier keer voor AZ en heeft nu drie doelpunten voorsprong op de spits van PSV voor de topscorerstitel.

Opstelling Roda JC

Van Leer, Milec, Buijs, Swinkels, Van Peppen, Gullon, Van Hyfte, Inceman, Zhukov, Juric ('71 Poepon), Peterson ('63 Ngombo)

Boer zoekt bier: Roda JC - PSV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 34 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.