PSV opent competitie met zwaarbevochten zege in Utrecht: 1-2

6 augustus 2016
-
-

PSV is de competitie gestart met een zwaarbevochten zege op FC Utrecht. In de eerste helft had de ploeg nauwelijks iets in te brengen en kwam het met 1-0 achter. Na rust wijzigde Cocu naar een 5-3-2 systeem en kon PSV via Propper en Pereiro alsnog op 1-2 komen. In de slotfase kwam PSV nog heel goed weg bij kansen van de thuisploeg.

PSV kende een heel matige start. De ploeg wist zich geen raad met het tactische plan dat Erik ten Hag had opgesteld voor FC Utrecht. De spelers waren continu te laat en kwamen daardoor geen moment aan voetballen toe. FC Utrecht vond ondertussen op het middenveld steeds de vrije man. Zeker aan de linkerkant kon de ploeg naar hartelust combineren. De 1-0 van Haller was dan ook geen verrassing. Nadat FC Utrecht het al een paar keer matig had uitgespeeld werd Haller na een kwartier spelen wel in staat gesteld de 0-1 te maken. In het vervolg probeerde PSV het wel, maar wist het nauwelijks kansen te creëren. FC Utrecht bleef het betere van het spel houden en de kansen krijgen.

Na rust kantelde de wedstrijd. Cocu bracht Schwaab in als extra verdediger voor Bergwijn. Het talent was verrassend in de basis opgenomen, maar kwam niet in het spel voor. Met het 5-3-2 wist PSV de controle over de wedstrijd wel te krijgen. Het was nu FC Utrecht dat niet meer wist hoe PSV te bespelen. Zonder goed voetbal wist PSV de druk er wel op te krijgen. Het leidde de gelijkmaker in van Davy Propper, die opnieuw trefzeker was. Tien minuten voor tijd drukte PSV door naar de 1-2. Het was invaller Gaston Pereiro die vanuit een vrije trap de 1-2 binnenschoot. In de slotminuten zette FC Utrecht nog aan voor een slotoffensief. Het leverde de thuisploeg diverse mogelijkheden op en een unieke kans voor Haller in blessuretijd. De spits had het vizier niet meer op scherp en zag zijn inzet net voldoende gehinderd worden door Schwaab om Zoet te verrassen.

10e uitzege op rij voor PSV

De uitzege van PSV in Utrecht betekent alweer de tiende uitzege op rij voor PSV in competitieverband. Daarmee is PSV alweer bezig aan een prachtige reeks in de competitie.

Systeemwijziging naar 5-3-2 helpt PSV aan de zege

Een systeemwijziging van Philip Cocu deed de wedstrijd kantelen naar een zege van PSV. In de eerste helft had PSV niets in te brengen met het gebruikelijke 4-3-3. Na de systeemwijziging kreeg PSV grip op de wedstrijd en kon het uiteindelijk alsnog de zege binnenhalen.

Pereiro, koud in het veld, schiet uit vrije trap de winnende binnen

Gaston Pereiro was de held van PSV in Utrecht. De aanvaller was verrassend buiten de basis gehouden ten faveure van Steven Bergwijn. Een kwartier voor tijd kwam de Uruguayaan alsnog in het veld. Binnen vier minuten na zijn invalbeurt mocht hij aanleggen voor een vrije trap en schoot hij de winnende binnen.

De Jong opgelucht: 'duel snel vergeten'

Direct na afloop van de wedstrijd beaamde Luuk de Jong bij Fox Sports dat PSV heel goed weg was gekomen in Utrecht. 'Ik ben vooral opgelucht met de zege. En deze wedstrijd heel snel vergeten.'

'Ons spel in de eerste helft was heel matig. We waren te slordig. Als we al een bal veroverden, verloren we hem direct weer. We konden geen drie, vier keer op rij passen. Of het gedonderd heeft in de rust? Zeker. In de tweede helft stond het beter met vijf verdedigers. Al was het toen ook nog geen goed spel van onze kant.' In de slotfase hield de spits zijn hart nog even vast. 'Toen de keeper ook nog even mee naar voren ging, dacht ik nog: het zal toch niet,' zo dacht hij terug aan de seizoensopening van vorig seizoen tegen ADO.

Opstelling FC Utrecht

Ruiter, Leeuwin, Janssen, Conboy, Klaiber ('43 Troupée), Ramselaar ('73 Ludwig), Strieder ('88 Peterson), Ayoub, Amrabat, Haller, Rubin

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 7 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  5 1-2 (1-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.74. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.